Se întâmplă în România: Un puști de 15 ani, săltat de DIICOT pentru terorism!

Un adolescent de 15 ani a fost retinut, vineri, de DIICOT, pentru 24 de ore, fiind acuzat de terorism. Acesta a promovat mesaje cu caracter terorist, a intrat in legatura cu organizatii teroriste din Orientul Mijlociu, a accesat site-uri extremiste si a incercat sa convinga si alte persoane sa devina adepte.

Se întâmplă în România: Un puști de 15 ani, săltat de DIICOT pentru terorism!

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri, tanarul a savarsit mai multe infractiuni prevazute de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. "In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu luna septembrie 2017 si pana in prezent, inculpatul s-a implicat activ in contactarea unor sustinatori ai unor organizatii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetateni romani si straini, in scopul promovarii sistematice a ideilor si doctrinelor specifice entitatilor teroriste mentionate, cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti", se arata in documentul citat.

Minorul a accesat site-uri care promoveaza ideologia extremista si elogiaza crimele realizate de organizatiile teroriste, sustin stabilirea statului guvernat dupa principii extremiste si a diseminat materiale, inclusiv violente, care sustin cauza acestuia, arata procurorii.

"De asemenea, inculpatul a sustinut legitimitatea participarii la lupta in favoarea organizatiilor teroriste, manifestandu-si intentia de a calatori in zonele de conflict si s-a instruit si a pus la dispozitia altor persoane materiale de instruire cu privire la producerea de dispozitive explozive improvizate si utilizarea armelor in vederea realizarii de atacuri teroriste", potrivit comunicatului citat.

Tanarul a si dezvoltat planuri de atacare a unor potentiale obiective de interese, dar si a civililor. "Pe toata perioada desfasurarii activitatii infractionale, inculpatul si-a manifestat intentia de a folosi mijloace de natura a pune in pericol viata, integritatea corporala si sanatatea persoanelor, scop in care a dezvoltat planuri de atacare a unor potentiale obiective de interes, precum si a civililor", se mai arata in document.

Procurorii au mai anuntat ca au efectuat doua perchezitii la domiciliul tanarului, unde au fost gasite si ridicate documente, obiecte si materiale de propaganda, precum si sisteme informatice, ce fac obiectul infractiunilor cercetate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
290

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5357

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
211

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...