Scandalagii amendați de jandarmi, de Florii!

Scandalagii amendați de jandarmi, de Florii!

În week-end-ul care s-a încheiat, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a acționat pentru menținerea unui climat civilizat, cu ocazia sărbătoririi Floriilor.

Sâmbătă, 08 aprilie, 21 de jandarmi au asigurat ordinea și liniștea publică la procesiunile religioase organizate în municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani și Săveni, luând măsurile necesare pentru siguranța participanților.

În cele două zile ale sfârșitului de săptămână, jandarmii au executat misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice în mediul urban și rural, împreună cu polițiști sau prin patrule independente, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și intervenția la apelurile făcute prin numărul unic de urgență 112.

52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8400 de lei au fost aplicate pentru fapte de tulburare a liniștii publice, în special pentru încălcări ale legislației în vigoare privind respectarea normelor de conviețuire socială, dar și pentru nerespectarea legii privind actele de comerț.

Misiunile specifice vor continua în această săptămână, culminând cu noaptea de Înviere, când efectivele de jandarmi vor fi alături de credincioșii botoșăneni la slujbele religioase organizate cu această ocazie, pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite.

Jandarmii i-au avut alături pe cei 11 elevi de la Școala de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” din Fălticeni, aflați într-un stagiu de practică în această perioadă, dedicat punerii în aplicare a noțiunilor teoretice pe linie de ordine publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
514

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
771

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
33

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...