Scandal monstru in presa! Celebru producator de piata, acuzat ca vinde apa de la robinet

Scandal monstru in presa! Celebru producator de piata, acuzat ca vinde apa de la robinet

Un scandal uluitor a izbucnit in presa, dupa ce un important producator de pe piata de retail a fost acuzat ca ar fi vandut populatiei apa de la robinet in locul produsului premium. Se pare ca acesta ar fi facut asta in ultimii 10 ani, iar frauda este una colosala.

Compania Nestle este acuzata ca ar fi vandut sub numele produsului Poland Spring, apa de la robinet. Aceasta inselatorie ar fi adus companiei 900 de milioane de dolari anual. Potrivit ZF, izvorul din care Nestle imbutelia apa ar fi secat cu 50 de ani in urma, iar gigantul ar fi vandut apa de la robinet in ultimii 10 ani.

A fost initiat si un proces in vederea acestei fraude colosale. Reclamantii sustin in cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, ca apa nu respecta reglementarile FDA care mentioneaza ca apa trebuie sa provina din izvorul respectiv sau din alte zone care alimenteaza respectivul izvor.

Compania se apara si mentioneaza ca apa provine din 8 izvoare diferite, dar reclamatii spun ca nu exista cele 6 izvoare, iar cele 2 au secat in urma cu 50 de ani.

Poland Spring a mai fost implicat intr-un alt scandal, in care acuzatii sustineau ca Nestle ar fi fentat legea, izvorul fiind situat deasupra unei foste ghene de gunoi si sub un sit unde erau depozitate ilegal excremente umane.

Si atunci compania a negat acuzatiile, dar a donat spre asociatii caritabile, aproape 10 milioane de dolari in urmatorii 5 ani pentru a-si reabilita imaginea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

De ce vine inspecția fiscală la firme peste un control antifraudă? Explicațiile vicepreședintelui ANAF

astăzi, 13:41
136

Daniel Mihail Tudor, vicepresedinte ANAF, coordonator al activitatii Directiei antifrauda fiscală, a subliniat marți că la o firmă poate ”veni inspecția fiscală peste un control antifraud...

IMPRESIONANT: A fost numărul 1 mondial, acum face un gest fabulos pentru oamenii sărmani!

astăzi, 12:47
155

Tenismanul sârb Novak Djokovici, fost numărul unu mondial și actual număr 2, a anunțat că va deschide un restaurant în țara sa natală, care va oferi mâncare gratuită tuturor ...

O educatoare care a agresat mai multi copii e obligata de instanta sa se interneze intr-o clinica de psihiatrie

astăzi, 12:28
249

O educatoare filmata de un parinte in timp ce lovea mai multi copii este obligata de instanta sa se interneze intr-o clinica de psihiatrie. Educatoarea a fost suspendata in urma scandalului si ap...