Scandal monstru in presa! Celebru producator de piata, acuzat ca vinde apa de la robinet

Scandal monstru in presa! Celebru producator de piata, acuzat ca vinde apa de la robinet

Un scandal uluitor a izbucnit in presa, dupa ce un important producator de pe piata de retail a fost acuzat ca ar fi vandut populatiei apa de la robinet in locul produsului premium. Se pare ca acesta ar fi facut asta in ultimii 10 ani, iar frauda este una colosala.

Compania Nestle este acuzata ca ar fi vandut sub numele produsului Poland Spring, apa de la robinet. Aceasta inselatorie ar fi adus companiei 900 de milioane de dolari anual. Potrivit ZF, izvorul din care Nestle imbutelia apa ar fi secat cu 50 de ani in urma, iar gigantul ar fi vandut apa de la robinet in ultimii 10 ani.

A fost initiat si un proces in vederea acestei fraude colosale. Reclamantii sustin in cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, ca apa nu respecta reglementarile FDA care mentioneaza ca apa trebuie sa provina din izvorul respectiv sau din alte zone care alimenteaza respectivul izvor.

Compania se apara si mentioneaza ca apa provine din 8 izvoare diferite, dar reclamatii spun ca nu exista cele 6 izvoare, iar cele 2 au secat in urma cu 50 de ani.

Poland Spring a mai fost implicat intr-un alt scandal, in care acuzatii sustineau ca Nestle ar fi fentat legea, izvorul fiind situat deasupra unei foste ghene de gunoi si sub un sit unde erau depozitate ilegal excremente umane.

Si atunci compania a negat acuzatiile, dar a donat spre asociatii caritabile, aproape 10 milioane de dolari in urmatorii 5 ani pentru a-si reabilita imaginea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ludovic Orban începe marea CURĂȚENIE în interiorul PNL. Vor fi îndepărtați liderii de filiale incomozi

astăzi, 11:47
212

Data de 5 martie va fi una extrem de importantă pentru liberali, pentru că în această zi va fi anunțată sentința în dosarul lui Ludovic Orban. Liderul PNL a fost achitat pe fond, iar...

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă s-ar putea desființa!

astăzi, 08:55
515

Ministerul Muncii vrea sa comaseze agentiile guvernamentale aflate in subordinea sa, intr-o singura institutie. Este vorba despre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Inspec...

Un român și-a uitat soția într-o parcare din Ungaria. Femeia nu avea nici telefon, nici bani!

astăzi, 08:42
2544

Potrivit comunicatului Inspectoratul de Poliţie din Somogy, un bărbat din România şi-a uitat, miercuri, soţia într-o parcare de pe autostrada M5 din Ungaria, în apropierea oraşu...