Scandal monstru, după ce un câine ar fi fost împușcat (video)

Scandal monstru, după ce un câine ar fi fost împușcat (video)

Un câine ar fi fost împușcat de către un vânător, marți, în apropiere de localitatea Hulub, din comuna Dângeni. Animalul păzea o stână aflată pe o pășune, iar ucigașul ar fi părăsit locul faptei luând leșul cu sine. De cealaltă parte, pentru a se răzbuna, reclamantul i-a avariat mașina și l-a agresat. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Stăpânul patrupedului spune că nu a mai găsit cadavrul câinelui și a identificat suspectul principal pe baza mărturiei unui localnic, care ar fi văzut scena. Enervat în special de lipsa unor explicații din partea vânătorului, pe care îl cunoștea, el l-a urmărit cu mașina circa zece kilometri, oprindu-l și filmând reacția acestuia la acuzațiile și injuriile aduse.

„Acest gunoi de om, care este vânător, mi-a împușcat câinele și a fugit ca un laș, fără să dea vreo explicație, familia noastră are 800 de oi și acești câini păzeau oile, dormeau între oi, aveau toți câinii jujae la gât să nu poată fugi tare. L-am oprit forțat cu mașina mea și el a dat înapoi și viteză, am gonit după el cam 10 km. Între timp, tatăl meu care păzea oile a sunat la poliție și ne-am întâlnit cu un echipaj de poliție în satul Hulub, acolo a oprit și el. Acolo, bineînțeles, nu a recunoscut nimic, dar un domn care lucra terenul a văzut toată scena. Îi doresc acestui om să aibă câinele pe care l-a omorât pe masă în fiecare zi și să aibă și el aceeași soartă cum a avut o câinele meu. Câinele a fost luat în mașina criminalului, după ce a fost împușcat, și abandonat pe vreun câmp cel mai probabil, deoarece n-a mai fost găsit!”, relatează Ionuț Zahariuc, proprietar al câinelui.

Cel din urmă ar fi avariat mașina cu care presupusul autor ar fi plecat să abandoneze corpul animalului, aplicând și lovituri vânătorului, urmele de violență fiind sesizabile și în videoclipul înregistrat.

Despre întregul scandal, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) spun că este în curs de investigare, fiind deschis un dosar penal in rem.

„A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, uciderea animalelor fără drept, uz de armă fără drept și distrugere. În continuare, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-ar fi produs faptele, urmând ca, în funcție de rezultate, să se dispună măsuri”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Animalul cu pricina este cel mai deschis la culoare, fără pete, după cum precizează Zahariuc.

Videoclipul este disponibil aici. 


 

 

Spune-ne opinia ta