Sâmbătă cu ghinion pentru trei bicicliști din Botoșani

Sâmbătă cu ghinion pentru trei bicicliști din Botoșani

Nu mai puțin de trei incidente implicând bicicliști din Botoșani au avut loc sâmbătă, 13 iulie a.c. Un bărbat a fost lovit de o maşină la Brehuieşti, unul a căzut singur de pe bicicletă şi s-a lovit de asfalt, iar un alt tânăr a fost victima unui accident mai ciudat.

Primul incident a avut loc sâmbătă dimineaţă, pe E58, care leagă Botoşani de Suceava, în dreptul localităţii Brehuieşti. Un bărbat de 49 de ani, aflat pe bicicletă, a pătruns de pe un drum secundar, însă nu a respectat indicatorul de acordare a prioritatății și a fost izbit de un autoturism condus regulamentar, de un botoşănean de 56 de ani. În urma impactului, biciclistul a fost izbit pe asfalt. Un echipaj cu medic al SMURD a ajuns, în scurt timp, la faţa locului şi i-a acordat acestuia primul ajutor, după care l-a tansportat la Urgenţe. La spital a fost investigat şi supus mai multor controale de specialitate.

La scurt timp, a ajuns la spital un alt biciclist, adus tot de echipajul SMURD, de această dată din dreptul Penitenciarului Botoşani. În vârstă de 32 de ani, bărbatul se afla în stare de ebrietate şi mergea cu bicicleta spre Stăuceni. La un moment dat, însă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe asfalt, iar o maşină care circula în apropierea lui, a fost aproape să îl lovească.

Ambii pacienți au fost transportaţi la Urgenţe, prezentând escoriaţii şi contuzii la nivelul corpului. Ambii erau, însă, în afara oricărui pericol”, a precizat un medic din cadrul UPU SMURD.

Un caz mai puţin obişnuit a avut loc în periferia oraşului, pe strada Popa Şapcă. Un tânăr de 18 ani a fost lovit de propria bicicletă, care ar fi fost acroşată intenţionat de un şofer.Potrivit spuselor tânărului, conducătorul auto l-a acroşat uşor cu mașina, după care a părăsit locul faptei. Vătămatul a urmărit autoturismul și i-a blocat avansarea, după ce șoferul a oprit în trafic. Când a mers să îi ceară socoteală șoferului pentru incident, amenințând că sună la poliţie, cel din urmă ar fi accelerat şi ar fi apostat bicicleta, care a venit peste băiatul de 18 ani, lovindu-l la nivelul pieptului. Tânărul a sunat la 112, fiind preluat de o ambulanţă şi dus la Urgenţe. În cauză, s-a demarat o anchetă pentru vătămare corporală din culpă și pentru agresiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
14

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
86

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...