Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!
Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.
Poliţiştii desfăşoară periodic întâlniri cu cetăţenii, în scopul reducerii riscului victimizării în cazul comiterii infracţiunilor de furturi din locuinţă.
 
Pentru evitarea furturilor din locuinţe în această perioadă, poliţiştii vă recomandă: 
 
Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! 

Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care se recomandă a fi reprezentanţii unor diverse societăţi comerciale şi vă oferă bunuri în scop promoţional!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă! 

Nu lăsaţi geamurile deschise sau întredeschise, chiar dacă părăsiţi pentru puţin timp locuinţa!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită! 

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate! 

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor! 

Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

Pentru protejarea caselor aflate în construcţie, recomandăm proprietarilor să stabilească cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei şi să depoziteze bunurile de valoare în locuri sigure!
 
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni de furt sau aţi luat cunoştinţă de comiterea unei astfel de infracţiuni, apelaţi 112 – apelul unic de urgenţă !
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 mai: Mare sărbătoare pentru creștinătate - Sfinții Împărați Constantin și Elena!

Luni, 20 Mai 2019
216

Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe 21 mai pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare s-a nascut in orasul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274. A devenit suveran al in...

A ajuns la Urgențe după o înțepătură de albină. Ce sfat i-au dat medicii!

Luni, 20 Mai 2019
401

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primire a Urgențelor Botoșani, acesta simțindu-se rău în urma unei înțepături de albine. Întrucât, imediat ce a văzu...

A fost găsit trupul neînsuflețit al femeii dispărute în urma ploii de sâmbătă! FOTO

Luni, 20 Mai 2019
5374

Cele mai negre temeri s-au adeverit în cazul femeii care a dispărut de sâmbătă la amiază, sătenii bănuind că aceasta ar fi fost luată de viitură, în urma ploii care s-a...