Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!
Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.
Poliţiştii desfăşoară periodic întâlniri cu cetăţenii, în scopul reducerii riscului victimizării în cazul comiterii infracţiunilor de furturi din locuinţă.
 
Pentru evitarea furturilor din locuinţe în această perioadă, poliţiştii vă recomandă: 
 
Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! 

Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care se recomandă a fi reprezentanţii unor diverse societăţi comerciale şi vă oferă bunuri în scop promoţional!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă! 

Nu lăsaţi geamurile deschise sau întredeschise, chiar dacă părăsiţi pentru puţin timp locuinţa!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită! 

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate! 

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor! 

Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

Pentru protejarea caselor aflate în construcţie, recomandăm proprietarilor să stabilească cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei şi să depoziteze bunurile de valoare în locuri sigure!
 
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni de furt sau aţi luat cunoştinţă de comiterea unei astfel de infracţiuni, apelaţi 112 – apelul unic de urgenţă !
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca le-a declarat război fanilor lui FC Botoşani: "Ne trag în jos!"

Luni, 10 Decembrie 2018
424

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Cătălin Golofca, s-a declarat dezamăgit de atitudinea pe care o au fanii echipei sale, după ce a văzut cum îşi susţin favoriţii spectatorii din Sfâ...

Surpriză la Sfântu Gheorghe, Sepsi pierde după succesul cu FCSB! Sepsi - Botoşani 0-1

Luni, 10 Decembrie 2018
258

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a produs surpriza etapei la Sfântu Gheorghe şi a reuşit să o învingă pe Sepsi, după ce în etapa intermediară, gazdele au învins FCSB...

ANAF face anunțul: Sute de mii de români vor avea de câștigat

Luni, 10 Decembrie 2018
384

Cei care își plătesc obligațiile fiscale până la un anumit termen beneficiază de reduceri la impozit. Pentru reduceri se încadrează Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu v...