Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!
Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.
Poliţiştii desfăşoară periodic întâlniri cu cetăţenii, în scopul reducerii riscului victimizării în cazul comiterii infracţiunilor de furturi din locuinţă.
 
Pentru evitarea furturilor din locuinţe în această perioadă, poliţiştii vă recomandă: 
 
Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! 

Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care se recomandă a fi reprezentanţii unor diverse societăţi comerciale şi vă oferă bunuri în scop promoţional!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă! 

Nu lăsaţi geamurile deschise sau întredeschise, chiar dacă părăsiţi pentru puţin timp locuinţa!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită! 

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate! 

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor! 

Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

Pentru protejarea caselor aflate în construcţie, recomandăm proprietarilor să stabilească cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei şi să depoziteze bunurile de valoare în locuri sigure!
 
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni de furt sau aţi luat cunoştinţă de comiterea unei astfel de infracţiuni, apelaţi 112 – apelul unic de urgenţă !
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorii din comisia juridică au respins propunerea privind parteneriatul civil

astăzi, 16:27
36

Comisia Juridică a Senatului a respins marți proiectul de lege privind parteneriatul civil, inițiat de Oana Bîzgan, deputat neafiliat. Inițiativa acordă cuplurilor drepturi juridice şi de ...

Atenție la Accidentul Vascular Cerebral (AVC)! Cei mai importanți factori de risc care declanșează grava leziune cerebrală

astăzi, 15:41
157

Accidentul Vascular Cerebral se împarte în: accident vascular cerebral hemoragic și accident vascular ischemic.Accidentul vascular cerebral ischemic se produce când un cheag blo...

Măriuca Talpeș: Educația e o construcție șubredă la bază, la nivelul preșcolar și primar

astăzi, 14:55
127

”Educația e o construcție șubredă la bază, la nivel preșcolar și primar. Marile probleme ale educației este că pierdem foarte mulți copii pe drum. Avem un abandon până la clasa ...