Razii ale poliţiştilor botoşăneni terminate cu zeci de amenzi. "Comerciant" de telefoane mobile lăsat fără marfă

Poliţiştii Secţiei Rurale 1 au organizat, miercuri, o razie în municipiul Botoşani şi localităţile limitrofe pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi depistarea actelor ilicite de comerţ.

Razii ale poliţiştilor botoşăneni terminate cu zeci de amenzi. "Comerciant" de telefoane mobile lăsat fără marfă

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 100 de persoane şi au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 8.000 de lei.

Spre exemplu a fost depistat în faţa bazarului Tati un bărbat de 42 de ani, ce oferea spre comercializare 28 de telefoane mobile, de diferite mărci, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sanţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii 12/1990, telefoanele mobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

În aceeaşi zi a fost prins pe drumul naţional DN 29, de pe raza localităţii Răchiţi, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce transporta cu un autoturism 200 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu deţinea documente legale.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau destinate săvârșirii acesteia, întreaga cantitate de ţigarete fiind indisponibilizată în vederea confiscării", se arată într-un comunicat al IPJ. 

 

         

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturisme avariate după un viraj imprudent

astăzi, 09:32
33

Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că șoferița unui autoturism Volkswagen Golf se deplasa spre centrul municipiului Dorohoi și, la un moment dat, aceasta a virat la stânga ...

DOLIU în Poliția Botoșani!

astăzi, 08:55
1199

Fostul ofițer al Serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Botoșani s-a stins din viață, Poliția Botoșani transmițând un mesaj de condoleanțe familiei greu încercate. ...

Jandarmeria Botoșani a stabilit obiectivele pentru creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ!

astăzi, 08:47
53

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Botoşani este parte semnatară a Planului teritorial comun de acţiune - cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didact...