Razii ale poliţiştilor botoşăneni terminate cu zeci de amenzi. "Comerciant" de telefoane mobile lăsat fără marfă

Poliţiştii Secţiei Rurale 1 au organizat, miercuri, o razie în municipiul Botoşani şi localităţile limitrofe pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi depistarea actelor ilicite de comerţ.

Razii ale poliţiştilor botoşăneni terminate cu zeci de amenzi. "Comerciant" de telefoane mobile lăsat fără marfă

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 100 de persoane şi au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 8.000 de lei.

Spre exemplu a fost depistat în faţa bazarului Tati un bărbat de 42 de ani, ce oferea spre comercializare 28 de telefoane mobile, de diferite mărci, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sanţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii 12/1990, telefoanele mobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

În aceeaşi zi a fost prins pe drumul naţional DN 29, de pe raza localităţii Răchiţi, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce transporta cu un autoturism 200 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu deţinea documente legale.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau destinate săvârșirii acesteia, întreaga cantitate de ţigarete fiind indisponibilizată în vederea confiscării", se arată într-un comunicat al IPJ. 

 

         

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pleci la drum? Vezi cum se circulă pe drumurile naționale din Moldova!

astăzi, 08:04
80

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente cauzate de starea vremii sau a carosabilului, anunță Direcția Regională de Drumuri...

Iulian Rotariu ajunge acasă. Să-l întâmpinăm pe campionul nostru cum se cuvine!

astăzi, 07:52
316

Pompierul botoşănean, plutonierul major Iulian Rotariu, românul despre care se vorbește în toată lumea după rezultatul de excepţie obţinut la ultramaratorul The Last Desert, va ajun...

Botoșăneancă numită în conducerea Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iași!

astăzi, 07:39
252

Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" a decis să încheie anul calendaristic în formulă completă, numind un profesor pe post de prorector responsabil cu program...