Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Conduita unora dintre şoferii care circulă pe străzile din municipiul Botoşani a fost pusă în discuţie, joi, la Instituţia Prefectului, în cadrul Comisiei de siguranţă a traficului rutier.

Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Unul dintre instructorii auto prezenţi la şedinţă a cerut reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean să fie amplasată o autospecială cu radar pe Calea Naţională, în apropierea sediului Serviciului de Permise şi Înmatriculări, unde în weekendul trecut  a avut loc un cumplit accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat.

“Rog să se pună o autospecială cu faţa către Calea Naţională, chiar acolo în faţă la Permise, şi aţi avea de lucru foarte mult. Acolo se vine cu viteză foarte mare, locuiesc în zonă şi ştiu, se depăşeşte linia continuă, nu se acordă prioritate pietonilor şi acolo este un loc bun unde trebuie intervenit”, a spus instructorul auto.

Subprefectul Daniela Beclea crede că principala cauză care a dus la producerea accidentului de lângă sediul Serviciului de Permise a fost teribilismul.

„Referitor la accidentul din weekend cred că principala cauză a fost teribilismul. Din materialele studiate promovabilitatea la şcoli este destul de mare, 79%, nu putem spune că nu sunt bine pregătţiţi, probabil că tinereţea îşi spune cuvântul”, a menţionat subprefectul.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care citea ziarul în timp ce aştepta tramvaiul, în apropierea sediului de la Permise, a fost spulberat de o maşină scăpată de sub control, care era condusă de un tânăr de 19 ani, care circula dinspre Stadion către Mall.

Autoturismul a pătruns pe trotuar, s-a izbit în stația de așteptare a tramvaiului, pe care a distrus-o, iar impactul l-a aruncat pe bărbatul care citea ziarul la aproximativ 30 de metri, lângă zidul clădirii care găzduiește o expoziție de mobilă.

După ce s-a izbit în zidul aceleiaşi clădiri, autoturismul s-a rotit și s-a oprit pe strada 1 Decembrie, pe o parte, fiind repus pe roţi de martorii din zonă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
474

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1305

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1085

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...