Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Conduita unora dintre şoferii care circulă pe străzile din municipiul Botoşani a fost pusă în discuţie, joi, la Instituţia Prefectului, în cadrul Comisiei de siguranţă a traficului rutier.

Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Unul dintre instructorii auto prezenţi la şedinţă a cerut reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean să fie amplasată o autospecială cu radar pe Calea Naţională, în apropierea sediului Serviciului de Permise şi Înmatriculări, unde în weekendul trecut  a avut loc un cumplit accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat.

“Rog să se pună o autospecială cu faţa către Calea Naţională, chiar acolo în faţă la Permise, şi aţi avea de lucru foarte mult. Acolo se vine cu viteză foarte mare, locuiesc în zonă şi ştiu, se depăşeşte linia continuă, nu se acordă prioritate pietonilor şi acolo este un loc bun unde trebuie intervenit”, a spus instructorul auto.

Subprefectul Daniela Beclea crede că principala cauză care a dus la producerea accidentului de lângă sediul Serviciului de Permise a fost teribilismul.

„Referitor la accidentul din weekend cred că principala cauză a fost teribilismul. Din materialele studiate promovabilitatea la şcoli este destul de mare, 79%, nu putem spune că nu sunt bine pregătţiţi, probabil că tinereţea îşi spune cuvântul”, a menţionat subprefectul.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care citea ziarul în timp ce aştepta tramvaiul, în apropierea sediului de la Permise, a fost spulberat de o maşină scăpată de sub control, care era condusă de un tânăr de 19 ani, care circula dinspre Stadion către Mall.

Autoturismul a pătruns pe trotuar, s-a izbit în stația de așteptare a tramvaiului, pe care a distrus-o, iar impactul l-a aruncat pe bărbatul care citea ziarul la aproximativ 30 de metri, lângă zidul clădirii care găzduiește o expoziție de mobilă.

După ce s-a izbit în zidul aceleiaşi clădiri, autoturismul s-a rotit și s-a oprit pe strada 1 Decembrie, pe o parte, fiind repus pe roţi de martorii din zonă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Joi, 18 Ianuarie 2018
429

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, ...

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

Joi, 18 Ianuarie 2018
132

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

Joi, 18 Ianuarie 2018
444

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlni...