Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Conduita unora dintre şoferii care circulă pe străzile din municipiul Botoşani a fost pusă în discuţie, joi, la Instituţia Prefectului, în cadrul Comisiei de siguranţă a traficului rutier.

Radar cerut pe o stradă din Botoşani

Unul dintre instructorii auto prezenţi la şedinţă a cerut reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean să fie amplasată o autospecială cu radar pe Calea Naţională, în apropierea sediului Serviciului de Permise şi Înmatriculări, unde în weekendul trecut  a avut loc un cumplit accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat.

“Rog să se pună o autospecială cu faţa către Calea Naţională, chiar acolo în faţă la Permise, şi aţi avea de lucru foarte mult. Acolo se vine cu viteză foarte mare, locuiesc în zonă şi ştiu, se depăşeşte linia continuă, nu se acordă prioritate pietonilor şi acolo este un loc bun unde trebuie intervenit”, a spus instructorul auto.

Subprefectul Daniela Beclea crede că principala cauză care a dus la producerea accidentului de lângă sediul Serviciului de Permise a fost teribilismul.

„Referitor la accidentul din weekend cred că principala cauză a fost teribilismul. Din materialele studiate promovabilitatea la şcoli este destul de mare, 79%, nu putem spune că nu sunt bine pregătţiţi, probabil că tinereţea îşi spune cuvântul”, a menţionat subprefectul.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care citea ziarul în timp ce aştepta tramvaiul, în apropierea sediului de la Permise, a fost spulberat de o maşină scăpată de sub control, care era condusă de un tânăr de 19 ani, care circula dinspre Stadion către Mall.

Autoturismul a pătruns pe trotuar, s-a izbit în stația de așteptare a tramvaiului, pe care a distrus-o, iar impactul l-a aruncat pe bărbatul care citea ziarul la aproximativ 30 de metri, lângă zidul clădirii care găzduiește o expoziție de mobilă.

După ce s-a izbit în zidul aceleiaşi clădiri, autoturismul s-a rotit și s-a oprit pe strada 1 Decembrie, pe o parte, fiind repus pe roţi de martorii din zonă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2740

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1750

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1053

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...