"Pentru ca alții să trăiască": O poveste emoționantă cu și despre salvatorii SMURD!

Se cunosc de 8 ani, de când este făcută prima poză, iar de 5 ani sunt piloți SMURD. Au împreună peste 3000 de ore de zbor și sute de persoane salvate. "Seara, după fiecare misiune, ne sunăm și povestim cum a fost..., iar primul lucru pe care îl întrebăm este: TRĂIEȘTE?"

"Pentru ca alții să trăiască": O poveste emoționantă cu și despre salvatorii SMURD!

Aproape 6.000 de oameni au apreciat povestea impresionantă ai cărei eroi sunt trei piloți SMURD: Mihai, Radu și Victor. Sute de mesaje au fost postate, cuvintele piloților atrăgând respectul tuturor celor care au înțeles că undeva, în aer sau pe uscat, o mână de oameni există pentru ca ei să trăiască.

Iată scurtul interviu realizat de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, cu cei trei piloți:

"Pentru ca alții să trăiască"


Mihai: - Ne-am cunoscut în 2010. Toți trei doream să devenim piloți. Era pasiunea noastră… voiam să zburăm!
#MAI: - De ce spuneți că era… acum nu mai este?

Tânărul râde și își privește colegii. Cel mai tânăr dintre ei răspunde, un pic fâstâcit.

Radu: - Știți, poate nu puteți înțelege, dar era modul nostru de a trăi… toți trei ne doream să facem ceva diferit, iar zborul ne dădea adrenalina vârstei de 20 de ani. Acum…

#MAI: - Acum nu mai aveți aceeași pasiune?
Victor: - Nici noi nu am crezut, dar acum e altceva. Am fost primii piloți care și-au început cariera pe elicopterele SMURD. A fost ceva extraordinar pentru că misiunile SMURD sunt cele mai complicate zboruri… Și de atunci pasiunea s-a transformat în responsabilitatea salvării oamenilor.

#MAI: - Pe uniformele dumneavoastră scrie “PENTRU CA ALȚII SĂ TRĂIASCĂ!”.

Se lasă o tăcere apăsătoare. Cei trei tineri piloți privesc în jos… Cu o modestie incredibilă răspunde pilotul blond.

Mihai: - Aceasta este deviza noastră. Este cel mai frumos lucru… să știi că ai salvat un om! Pentru așa ceva noi zburăm, dar vă rugăm să nu scrieți asta... ,spune zâmbind.
Radu: - Seara, după fiecare misiune, ne sunăm și povestim cum a fost..., iar primul lucru pe care îl întrebăm este: “TRĂIEȘTE”? 
Victor: - Este o împlinire pentru toți când știm că unul dintre noi a reușit și un om este în siguranță.

#MAI: - Vă mai aduceți aminte primul zbor, prima misiune?
Mihai: - N-am să pot uita niciodată! A fost o misiune de căutare a unei victime într-o zonă muntoasă. Să știți că noi mereu avem în față necunoscutul… loc de aterizare, condiții meteorologice. Până la urmă am identificat victima din aer, am recuperat-o și am transportat-o la spital. După câteva zile a fost externată. Ulterior, am aflat de la medici că, dacă mai întârziam câteva minute, nu mai puteau face nimic.
Radu - A fost momentul când am zis cu toții că vom zbura pentru oameni și nu avem voie să dezamăgim. Iar ieri… Victor a fost la înălțime, și la propriu, și la figurat!

#MAI: - Ce a fost ieri?
Victor: - Am salvat piloții militari care s-au catapultat! Este un sentiment extraordinar să știi că ai salvat proprii camarazi.

#MAI: - Nu vă este teamă niciodată?

Cei trei tineri piloți se privesc, un tremur ușor al mâinilor se observă, dar pe chip nicio tresărire… poate doar ochii trădează ceva.

Mihai: - Și pe oameni cine îi mai salvează?

Aviatorii se ridică și pleacă spre hangar. Se cunosc de 8 ani, de când este făcută prima poză, iar de 5 ani sunt piloți SMURD. Au împreună peste 3000 de ore de zbor și sute de persoane salvate. 

Se opresc, își spun ceva și încep să râdă… așa cum îi văd în lumină arată ca trei muschetari, dar cu deviza modificată: ”TOȚI PENTRU UNUL, UNUL PENTRU TOȚI… PENTRU CA ALȚII SĂ TRĂIASCĂ!”

CER SENIN SĂ AVEȚI, OAMENI DEOSEBIȚI!

VĂ MULȚUMIM!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
117

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
700

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
239

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...