"Dragă șoferule, ce facem noi nu se numește pândă...". Ce au răspuns șoferii!

"Dragă șoferule, ce facem noi nu se numește pândă...". Ce au răspuns șoferii!

Poliția Română a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj pentru conducătorii auto legat de prezența radarelor în trafic. Reprezentanții Poliției spun că se acționează spre binele șoferilor și că și-ar dori ca românii să circule pe drumurile din țară la fel de prudent cum o fac pe șoselele din țările civilizate.

"Dragă șoferule, 

Suntem zilnic în stradă cu aparatele radar din dotarea Poliției Române și îți cerem să nu te superi, o facem pentru binele tău.

Ce facem noi nu se numește pândă, se numește prevenire. Prevenim, să nu ajungem să vă anunțăm rudele de anumite evenimente neplăcute.

Avem încredere în tine că poți conduce regulamentar pe șoselele din #România la fel cum o faci și în țările pe care le vizitezi și dorim ca fiecare participant la trafic să ajungă în #siguranță, acolo unde își dorește". 


Românii nu s-au lăsat mai prejos și au postat sute de comentarii la postarea Poliției. Iată câteva dintre ele:

"Prevenire ați face atunci când ați monta radare fixe în zonele "fierbinți", adică acolo unde este cu adevărat nevoie de ele, unde se întâmplă multe accidente. Dar, deh, voi o băgați pe aia cu "avem grijă de viețile voastre", când stați la pândă în localitate, ca să ne luați cu 63..."

“Draga polististule”, unde sunt acele sosele la care faci referire in postare? Eu in Romania nu am vazut decat hartoape supraaglomerate"

"Eu nu inteleg unii soferi... Cu ce va ajuta ca vedeti radarul? Ca incetiniti imediat dar inainte de vederea lui mergeati cu mare viteza? Doar sa scapati de amenzi va ajuta dar nu realizati cati oameni mor din cauza vitezei. Masina nu a fost conceputa ca sa arate toti cocalarii ce smecheri sunt ei, ci ca sa te deplasezi in siguranță unde ai nevoie".

"Pai sa ma preveniti daca ma prindeti cu 120 km la ora dar nu cu 74 si ma mai si opriti si imi dati amenda. Mie mi-ar fi fost rusine sa opresc pe cineva ca politist si sa îi spun ca avea 74 km/h si ca va primii amenda".

"Draga Ministerul de Interne (deși știu ca postarea aparține Politiei Romane!)
Avand în vedere mesajul acestei postări, de ce coaliția de guvernare intenționează sa modifice legislația rutiera, astfel încât sa "nu se mai stea la panda"?
Nu ma înțelegeți greșit, susțin "panda" și sancțiunile, nu am avut nimic de obiectat când am fost amendat și consider ca am fost sancționat corect. Cu toate acestea, cred ca ar fi bine ca mesajul sa ajungă la înalții și distinșii aleși, în special cei de la doamna Dan de Teleorman de la Partid, căci se pare ca ei au o problema cu asta".

"Prevenirea nu se face din boscheți,mașini neinscriptionate si atitudinea a multora dintre voi sub orice critica.Previnire înseamnă să reușiți să îl faceți pe cetățean sa conștientizeze pericolele, nu sa îl amenințati sau sa îl batjocoriți,punandu-i so scorurile ca să dați bine la șefi.Din păcate asta e atitudinea și perspectiva voastră.Nu zic că printre voi nu se afla oameni capabili care să înțeleagă cu adevărat atribuțiile de polițist , dar din păcate sunt prea putini in sistemul asta infect".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
34

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
25

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...