Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia nu poate fi transferat în centre de arşi
UPDATE!

Cu mai bine de jumătate din suprafaţa corpului afectată de arsuri de gradele III şi IV, proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia de vineri este sedat, intubat şi internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia nu poate fi transferat în centre de arşi

Medicii botoşăneni au cerut ajutorul colegilor din centrele de arşi din ţară, dar în acest moment nicio unitate sanitară cu acest specific nu are vreun loc disponibil.

"Pacientul este în continuare internat la noi în spital, pe Terapie Intensivă. Transferul nu s-a putut realiza momentan din cauza faptului că nu sunt locuri în centrele de arşi, este luat în evidenţă la nivel naţional şi pus pe lista de aşteptare. În momentul în care se va elibera un loc în centrele de arşi, va fi transferat”, spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Potrivit oficialului unităţii sanitare, o altă victimă este internată în Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, cu multiple fracturi şi contuzii, dar starea pacientei este stabilă în prezent.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Bucureşti spun că ştiu despre cazul de la Botoşani, dar în Secţia ATI sunt doar cinci locuri şi în prezent toate sunt ocupate cu cazuri grave. Mai mult, vineri, din ţară au apărut solicitări pentru internarea a încă patru victime cu diverse arsuri.

În urrmă cu mai puţin de o lună, ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunţa că noi centre de arși vor fi la București, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, el susținând că aproape săptămânal primeşte mesaje de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență potrivit cărora nu există capacitatea necesară pentru a fi acoperite toate cazurile.

UPDATE:

Pacientul de 71 de ani va fi transferat sâmbătă după amiază la Iaşi, cel mai probabil la una din clinicile Spitalului "Sf. Spiridon", după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, medicul Ştefan Bercea. Pentru transportul victimei exploziei a fost solicitat elicopterul SMURD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

astăzi, 21:09
1070

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

astăzi, 20:25
114

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

astăzi, 20:19
624

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...