Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia nu poate fi transferat în centre de arşi
UPDATE!

Cu mai bine de jumătate din suprafaţa corpului afectată de arsuri de gradele III şi IV, proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia de vineri este sedat, intubat şi internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia nu poate fi transferat în centre de arşi

Medicii botoşăneni au cerut ajutorul colegilor din centrele de arşi din ţară, dar în acest moment nicio unitate sanitară cu acest specific nu are vreun loc disponibil.

"Pacientul este în continuare internat la noi în spital, pe Terapie Intensivă. Transferul nu s-a putut realiza momentan din cauza faptului că nu sunt locuri în centrele de arşi, este luat în evidenţă la nivel naţional şi pus pe lista de aşteptare. În momentul în care se va elibera un loc în centrele de arşi, va fi transferat”, spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Potrivit oficialului unităţii sanitare, o altă victimă este internată în Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, cu multiple fracturi şi contuzii, dar starea pacientei este stabilă în prezent.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Bucureşti spun că ştiu despre cazul de la Botoşani, dar în Secţia ATI sunt doar cinci locuri şi în prezent toate sunt ocupate cu cazuri grave. Mai mult, vineri, din ţară au apărut solicitări pentru internarea a încă patru victime cu diverse arsuri.

În urrmă cu mai puţin de o lună, ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunţa că noi centre de arși vor fi la București, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, el susținând că aproape săptămânal primeşte mesaje de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență potrivit cărora nu există capacitatea necesară pentru a fi acoperite toate cazurile.

UPDATE:

Pacientul de 71 de ani va fi transferat sâmbătă după amiază la Iaşi, cel mai probabil la una din clinicile Spitalului "Sf. Spiridon", după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, medicul Ştefan Bercea. Pentru transportul victimei exploziei a fost solicitat elicopterul SMURD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
177

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
714

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
222

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...