Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!
BOTOSANI

Un deţinut, eliberat în octombrie din Penitenciar, după ce a beneficiat de recursul compensatoriu, a vrut să comită o faptă asemănătoare. 

Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!

Acesta a dat buzna, în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa unei femei din localitatea Todireni şi a încercat să o violeze pe proprietară. Femeia a reuşit să scape şi a anunţat Poliţia. În prezent oamenii legii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu. 

Cazul vine după ce, la jumătatea lunii noiembrie, un alt deţinut, beneficiar al recursului compensatoriu, a fost eliberat din penitenciar şi la scurt timp a bătut un poliţist ce voia să îl ducă la audieri. 

Specialiştii spun că riscul creşterii ratei infracţionalităţii este real, având în vedere că statul nu asigură reinserţia socială a deţinuţilor.

Modificările legislative ce au făcut ca deţinuţii să câştige 6 zile la luna executată din pedeapsă a dus la un val de procese privind liberările condiţionate.

Până la modificările legislative, în jur de 10 procese de liberări condiţionate erau pe fiecare şedinţă de judecată la Judecătoria Botoşani. Din data de 19 octombrie, când a intrat în vigoare recursul compensatoriu, numărul dosarelor s-a triplat. Practic, aproape toţi deţinuţii care trebuiau să intre în comisiile de liberare condiţionate anul viitor îndeplinesc condiţiile în prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! ANAF abrogă Declarația unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare!

astăzi, 21:04
92

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoar...

Anchetă după o nuntă în penitenciar. O femeie psiholog s-a căsătorit cu "Crocodilu", din clanul Sportivilor - VIDEO

astăzi, 20:21
744

Administrația Penitenciarelor face anchetă internă după ce o femeie, angajată pe post de psiholog la Rahova, s-a căsătorit, săptămâna trecută, cu un deținut. Este vorba despre un memb...

Ordin de ministru: Elevii vor sta acasă și vineri!

astăzi, 18:14
2539

Școlile vor fi închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie). Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Pub...