Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!
BOTOSANI

Un deţinut, eliberat în octombrie din Penitenciar, după ce a beneficiat de recursul compensatoriu, a vrut să comită o faptă asemănătoare. 

Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!

Acesta a dat buzna, în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa unei femei din localitatea Todireni şi a încercat să o violeze pe proprietară. Femeia a reuşit să scape şi a anunţat Poliţia. În prezent oamenii legii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu. 

Cazul vine după ce, la jumătatea lunii noiembrie, un alt deţinut, beneficiar al recursului compensatoriu, a fost eliberat din penitenciar şi la scurt timp a bătut un poliţist ce voia să îl ducă la audieri. 

Specialiştii spun că riscul creşterii ratei infracţionalităţii este real, având în vedere că statul nu asigură reinserţia socială a deţinuţilor.

Modificările legislative ce au făcut ca deţinuţii să câştige 6 zile la luna executată din pedeapsă a dus la un val de procese privind liberările condiţionate.

Până la modificările legislative, în jur de 10 procese de liberări condiţionate erau pe fiecare şedinţă de judecată la Judecătoria Botoşani. Din data de 19 octombrie, când a intrat în vigoare recursul compensatoriu, numărul dosarelor s-a triplat. Practic, aproape toţi deţinuţii care trebuiau să intre în comisiile de liberare condiţionate anul viitor îndeplinesc condiţiile în prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alcoolemie 1,43: Căruțaș la spital, după ce s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt!

astăzi, 09:49
45

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Cristineşti, se deplasa, duminică, cu un vehicul cu tracţiune animală pe raza localităţii de domiciliu. Pe un sector de drum în pantă, pierde cont...

Hoț de "meserie", reținut de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 09:40
64

În cursul zilei de luni, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat pe raza municipiului un bărbat de 25 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de f...

Comunicat - Marius Budăi: "În Anul Centenar, clasa politică ar trebui să dea dovadă de maturitate pentru realizarea strategiei de dezvoltare "România 2040"

astăzi, 08:55
27

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat marți că inițiativa Guvernului de a înființa, la nivelul Parlamen...