Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!
BOTOSANI

Un deţinut, eliberat în octombrie din Penitenciar, după ce a beneficiat de recursul compensatoriu, a vrut să comită o faptă asemănătoare. 

Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!

Acesta a dat buzna, în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa unei femei din localitatea Todireni şi a încercat să o violeze pe proprietară. Femeia a reuşit să scape şi a anunţat Poliţia. În prezent oamenii legii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu. 

Cazul vine după ce, la jumătatea lunii noiembrie, un alt deţinut, beneficiar al recursului compensatoriu, a fost eliberat din penitenciar şi la scurt timp a bătut un poliţist ce voia să îl ducă la audieri. 

Specialiştii spun că riscul creşterii ratei infracţionalităţii este real, având în vedere că statul nu asigură reinserţia socială a deţinuţilor.

Modificările legislative ce au făcut ca deţinuţii să câştige 6 zile la luna executată din pedeapsă a dus la un val de procese privind liberările condiţionate.

Până la modificările legislative, în jur de 10 procese de liberări condiţionate erau pe fiecare şedinţă de judecată la Judecătoria Botoşani. Din data de 19 octombrie, când a intrat în vigoare recursul compensatoriu, numărul dosarelor s-a triplat. Practic, aproape toţi deţinuţii care trebuiau să intre în comisiile de liberare condiţionate anul viitor îndeplinesc condiţiile în prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecții gratuite de acordare a primului ajutor, de Ziua Europeană a Resuscitării

Luni, 15 Octombrie 2018
486

Cursurile de prim ajutor vor fi predate de către medicii și asistenții U.P.U. – SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, împreună cu parame...

Senatul a adoptat inițiativa privind înființarea Registrului cu autorii infracțiunilor sexuale

Luni, 15 Octombrie 2018
247

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede înființarea Registrului automatizat național cu privire la autorii contravențiilor și infracțiunilor sexuale, de hărțuire sau asup...

De ce nu trebuie să amâni vizita la medic dacă ai o durere de spate sau de articulații

Luni, 15 Octombrie 2018
614

Deși la nivelul percepției sunt considerate afecțiuni ale bătrânilor, bolile reumatice afectează într-o măsură importantă populația activă, tineri și chiar copii. Categoria boli...