Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!
BOTOSANI

Un deţinut, eliberat în octombrie din Penitenciar, după ce a beneficiat de recursul compensatoriu, a vrut să comită o faptă asemănătoare. 

Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!

Acesta a dat buzna, în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa unei femei din localitatea Todireni şi a încercat să o violeze pe proprietară. Femeia a reuşit să scape şi a anunţat Poliţia. În prezent oamenii legii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu. 

Cazul vine după ce, la jumătatea lunii noiembrie, un alt deţinut, beneficiar al recursului compensatoriu, a fost eliberat din penitenciar şi la scurt timp a bătut un poliţist ce voia să îl ducă la audieri. 

Specialiştii spun că riscul creşterii ratei infracţionalităţii este real, având în vedere că statul nu asigură reinserţia socială a deţinuţilor.

Modificările legislative ce au făcut ca deţinuţii să câştige 6 zile la luna executată din pedeapsă a dus la un val de procese privind liberările condiţionate.

Până la modificările legislative, în jur de 10 procese de liberări condiţionate erau pe fiecare şedinţă de judecată la Judecătoria Botoşani. Din data de 19 octombrie, când a intrat în vigoare recursul compensatoriu, numărul dosarelor s-a triplat. Practic, aproape toţi deţinuţii care trebuiau să intre în comisiile de liberare condiţionate anul viitor îndeplinesc condiţiile în prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2173

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2124

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6336

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...