Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!
BOTOSANI

Un deţinut, eliberat în octombrie din Penitenciar, după ce a beneficiat de recursul compensatoriu, a vrut să comită o faptă asemănătoare. 

Proaspăt eliberat din Penitenciar, după o condamnare pentru viol, a vrut să comită o nouă faptă!

Acesta a dat buzna, în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa unei femei din localitatea Todireni şi a încercat să o violeze pe proprietară. Femeia a reuşit să scape şi a anunţat Poliţia. În prezent oamenii legii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu. 

Cazul vine după ce, la jumătatea lunii noiembrie, un alt deţinut, beneficiar al recursului compensatoriu, a fost eliberat din penitenciar şi la scurt timp a bătut un poliţist ce voia să îl ducă la audieri. 

Specialiştii spun că riscul creşterii ratei infracţionalităţii este real, având în vedere că statul nu asigură reinserţia socială a deţinuţilor.

Modificările legislative ce au făcut ca deţinuţii să câştige 6 zile la luna executată din pedeapsă a dus la un val de procese privind liberările condiţionate.

Până la modificările legislative, în jur de 10 procese de liberări condiţionate erau pe fiecare şedinţă de judecată la Judecătoria Botoşani. Din data de 19 octombrie, când a intrat în vigoare recursul compensatoriu, numărul dosarelor s-a triplat. Practic, aproape toţi deţinuţii care trebuiau să intre în comisiile de liberare condiţionate anul viitor îndeplinesc condiţiile în prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
944

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
335

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1366

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...