Primarul comunei Dângeni a pus poliția în alertă degeaba. IPJ Botoșani lămurește situația, în urma verificărilor

Primarul comunei Dângeni a pus poliția în alertă degeaba. IPJ Botoșani lămurește situația, în urma verificărilor

Primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoșani, a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție, la una dintre secțiile de votare din unitatea administrativ-teritorială. Acesta a reclamat că o urnă mobilă a fost transportată cu mașina personală a unui membru PSD, însoțit de un coleg de partid, fără prezența unui membru de altă culoare politică.

Edilul adusese acuzații și către senatorul social-democrat Lucian Trufin, conform cărora parlamentarul ar fi pus presiune pe alegători.

„De dimineață senatorul PSD Trufin se plimbă prin comună și sperie oamenii să o voteze pe a lor. Face ce vrea în comună. Am sunat acum două ore la 112, dar nici până acum nu a ajuns nimeni, poliția este la furat. S-au dus cu cu urna mobilă cu mașina unui pesedist, deși legea spune clar că trebuie ca Primăria să pună la dispoziție mijloc de transport. Avem contestații atât noi, PNL, cât și  PMP,  la BEJ cât și la BEC pentru președinte și vicepreședinte și pe modul cum s-a scos urna pentru, că se exprimă clar pentru candidatul PSD”

, a declarat primarul Cătălin Rotundu, în jurul orei 14:00.

Poliția infirmă, însă, comiterea vreunei infracțiuni, lămurind situația.

„La Dângeni, este șeful de post prezent la fața locului. A existat o sesizare privind faptul că echipa care însoțește urna specială, se deplasează cu mașină personală a unui membru din cadrul comisiei, iar din echipă ar face parte două persoane din cadrul aceluiași partid. În urma verificărilor efectuate, aspectele sesizate nu s-au confirmat și nu au rezultat aspecte de natură penală sau contravențională. Conform art 45 alin 1 din Legea 370/2004 președintele biroului electoral poate aprobă că o echipa formată din cel puțin 2 membri ai biroului să se deplaseze cu urnă specială și cu materialul necesar votării”

, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoartului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Totodată, Cătălin Rotundu a apelat numărul de urgență 112, însă acțiunea nu a fost necesară și nici justificată, întrucât un polițist se afla deja la fața locului, asigurând bunul mers al votării în secție.