Polițiștii botoșăneni au ieșit în stradă: Sute de contravenții, permise de conducere reținute!

Weekend cu ghinion pentru șoferii care au ignorat regulile de circulație! Polițiștii botoșăneani au desfășurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Polițiștii botoșăneni au ieșit în stradă: Sute de contravenții, permise de conducere reținute!

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În perioada 05-07 mai 2017, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier-IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc cu viteză neregulamentară.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost acela a reduce numărul accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Poliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 262 de contravenţii, dintre care 215 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 47 pentru nerespectarea altor reguli de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 6 pentru alte abateri.

Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
106

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
322

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
35

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...