Polițiștii botoșăneni au dat în weekendul de Florii 230 de sancțiuni, în valoare de aproape 95.000 de lei!

Polițiștii botoșăneni au dat în weekendul de Florii 230 de sancțiuni, în valoare de aproape 95.000 de lei!

În weekendul Floriilor, poliţiştii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 94.000 de lei şi au fost reţinute 7 permise de conducere.

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7-9 aprilie a.c., poliţiştii au acţionat în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, pe lângă activităţile desfăşurate în mod curent, au fost organizate 15 acţiuni şi controale.

În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.010 de lei, dintre care 34 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 42 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 28.420 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 2 au fost pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 26 pentru viteză excesivă, iar 93 pentru alte abateri la regulile de circulaţie.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, dintre care două pentru consum de alcool, unul pentru viteză şi 4 pentru alte abateri.

Şi în Săptămâna Mare, poliţiştii continuă să acţioneze pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile pascale să fie mai sigure.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
         

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Notarii botoşăneni sancţionaţi de Consiliul Concurenţei cu o amendă record

astăzi, 11:47
63

Cei 72 de membri ai Camerei Notarilor Publici sunt acuzaţi de încălcarea regulilor de concurenţă prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate...

O firmă din Botoşani livrează computere Ministerului Apărării

astăzi, 10:40
423

Maguay Computers SRL, Q'Net International și Elsaco Solutions vor furniza Ministerului Apărării 20.640 de calculatoare (stații de lucru) și 3.700 de laptopuri pentru 63,9 milioane de lei, fă...

Botoșăneancă de 40 de ani, moartă din cauza gripei!

astăzi, 10:15
840

Femeia, din mediul rural, a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, în stare gravă, fiind internată inițial în cadrul Secției Boli Contagioase, ulterior fiind transf...