Peşte vândut fără documente legale, confiscat de jandarmii botoșăneni

Botoșăneanul depistat de jandarmi a motivat că a descoperit peştele abandonat pe malul unui iaz şi s-a gândit că ar fi putut face nişte bani din vânzarea acestuia. 

Peşte vândut fără documente legale, confiscat de jandarmii botoșăneni
Cantitatea de 95 de kilograme de peşte a fost ridicată în vederea confiscării de un echipaj de jandarmi, deoarece bărbatul care comercializa peştele pe strada 1 Decembrie din oraşul Săveni nu a putut dovedi provenienţa acestuia şi nu avea dreptul legal de a-l vinde.
 
Constatarea a avut loc în ultima zi a lunii noiembrie, bărbatul pretinzând că a descoperit peştele abandonat pe malul unui iaz şi s-a gândit că ar fi putut face nişte bani din vânzarea acestuia. 

Preţul mic cu care intenţiona să îl vândă, de doar 3 lei per kilogram, poate părea foarte atractiv şi ar fi scăpat destul de repede de peştele depozitat în portbagajul unui autoturism dacă nu ar fi fost observat de oamenii legii.

"Abandonat sau nu, cert este că peştele era încă viu, acesta fiind motivul pentru care jandarmii l-au ridicat în vederea confiscării şi l-au predat administratorului iazului cu pricina. Bărbatului i-au fost întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transport şi comercializare ilegală a peştelui, dosarul urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni. Atragem atenţia asupra posibilului pericol pentru sănătate, generat de cumpărarea unor produse alimentare foarte perisabile de la persoane necunoscute şi neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar", informeaza IJJ Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
87

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
31

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
208

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...