Peste 460 de oameni au murit sau au fost răniți în accidente rutiere, în județul Botoșani, anul trecut

Peste 460 de oameni au murit sau au fost răniți în accidente rutiere, în județul Botoșani, anul trecut

Peste 460 de oameni au fost victime ale accidentelor rutiere petrecute, pe parcursul anului 2020, în județul Botoșani, arată datele centralizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, s-au derulat sute de razii, în urma cărora s-au aplicat peste 27 de mii de sancțiuni.

Potrivit IPJ, numărul în perioada de referință, s-au produs 407 accidente rutiere, soldate cu 465 de victime omenești. Din totalul accidentelor rutiere în care cel puțin o persoană a fost rănită, 77% au avut loc pe raza localităților.

Statisticile instituției arată că principalele trei cauze de producere ale accidentelor de circulaţie grave sunt abaterile comise de pietoni, viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum și abaterile comise de bicicliști. Au fost organizate acțiuni de verificare pe fiecare dintre cele trei linii, rezultând 692 de sancțiuni aplicate în rândul pietonilor, 13.316 în rândul șoferilor și 778 în cazul bicicliștilor.

În anul 2020, poliţiştii rutieri au organizat 258 acţiuni, dintre care 197 cu efective proprii şi 61 cu alte formaţiuni/instituţii colaboratoare. Cu prilejul acestora au fost descoperite (sesizate) şi instrumentate 787 infracțiuni şi au fost constatate şi sancţionate 27.089 abateri contraventionale la regimul circulaţiei. Măsurile luate pentru combaterea acestor cauze (15.086 sancţiuni) reprezintă 55,7% din totalul sancţiunilor aplicate în anul 2020”, transmite IPJ Botoșani.

Totuși, analiza dinamicii accidentelor de circulație cu victime produse în anul 2020 relevă faptul că acestea au scăzut cu 19% față de anul precedent, conform sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta