Permis de conducere fals depistat de polițiștii de frontieră de la Vama Stanca! Ce explicație a oferit șoferul!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit un permis de conducere fals, ascuns în torpedoul unui autoturism marca Audi, condus de un cetăţean din Republica  Moldova.

Permis de conducere fals depistat de polițiștii de frontieră de la Vama Stanca! Ce explicație a oferit șoferul!

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova, Iurii N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

La control, polițiștii de frontieră i-au solicitat șoferului să prezinte și permisul de conducere, pe lângă documentul de identitate. Persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, susținând ca l-a uitat acasă, în Republica Moldova.

Astfel, s-a procedat și la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia a fost descoperit în torpedou un permis de conducere emis pe numele șoferului.

Existând suspiciuni referitoare la autenticitatea acestuia, lucrătorii Poliției de Frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că permisul de conducere descoperit în torpedoul autoturismului l-a procurat de la un concetățean a cărui identitate nu o cunoaşte, plătind suma 100 de dolari, deoarece pe cel eliberat de autorităţile moldovene îl avea suspendat.

"Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale", au precizat reprezentanții Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
32

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
34

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
252

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...