PERCHEZIŢII la Finanţele din Botoşani! Suspiciuni de corupţie anchetate de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2013 - 2016. Miercuri dimineaţă au loc percheziţii la o instituţie publică din Botoşani.

PERCHEZIŢII la Finanţele din Botoşani! Suspiciuni de corupţie anchetate de procurorii DNA

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Miercuri, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații din care patru sunt sedii ale unor instituţii publice din județele Botoşani, Iaşi şi Neamţ‚ iar opt sunt sedii ale unor persoane juridice.

Potrivit anchetatorilor DNA, percheziţiile au loc, printre altele, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, Direcţia Contribuabililor Mijlocii Iaşi şi Finanţele Neamţ.

"Infracţiunile suspicionate sunt luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu”, susţin anchetatorii.

Acțiunea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Suceava, la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani vizează activitatea mai multor servicii din cadrul instituției.

Potrivit lui Radu Țurcanu, directorul executiv al AJFP Botoșani, vizate sunt mai multe dosare de inspecție fiscală ale unor agenți economici. Anchetatorii au ridicat mai multe documente și cel mai probabil vor fi și angajați ai Fiscului care vor fi chemați la audieri.

"Operațiunea este în curs. Este un mandat de percheziție emis de către Suceava și sunt vizate dosare și procese verbale de inspecție financiar-fiscală pentru anumiți operatori economic. De asemenea, documente specifice Serviciului registru contribuabili persoane juridice, Serviciul evidență nominală prin plătitori persoane juridice și Serviciul colectare și executare silită persoane fizice. Dumnealor consultă documente și probabil că vor ridica în original câteva dosare care o să li se pară relevante", ne-a declarat directorul AJFP Botoșani.

Procurorii au verificat activitatea unui fost şef de la Fiscul ieşean care în perioda în care a condus unitatea a fost asociat şi posibil şi administrator la o societate de consultanţă în contabilitate. Au fost ridicate în acest sens mai multe documente care au vizat activitatea acestuia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
233

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
198

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
279

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...