Percheziții la domiciliul braconierilor: Arbalete, săgeți cu vârf metalic, carne și un cap de mistreț au găsit polițiștii botoșăneni! FOTO

Cei doi botoșăneni, cu vârste de 20, respectiv 49 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în Arestul IPJ Botoșani. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 4.000 de euro.

Percheziții la domiciliul braconierilor: Arbalete, săgeți cu vârf metalic, carne și un cap de mistreț au găsit polițiștii botoșăneni! FOTO
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au efectuat vineri o percheziţie domiciliară la locuinţa unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbaţi, de 20, respectiv 49 de ani, au efectuat în perioada noiembrie 2017 - martie 2018 mai multe acte de braconaj pe fondul de vânătoare din extravilanul comunei Suharău.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 4 arbalete şi 13 săgeţi cu vârf metalic, pentru care persoanele în cauză nu aveau certificat de deţinător. 
 
De asemenea, au fost identificate două pungi cu carne şi un cap de porc mistreţ, acestea fiind predate Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani.
 
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 4.000 de euro.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
129

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
126

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
34

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...