Percheziții la contrabandiștii de țigări din trei comune ale județului!

Polițiștii au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani la imobilele deţinute de trei persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 75 de ani, pe raza comunelor Blândeşti, Gorbăneşti şi Stăuceni.

Percheziții la contrabandiștii de țigări din trei comune ale județului!

În zilele de 21 și 22 iunie 2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea faptelor ilicite de comerţ cu produse accizabile, ocazie cu care au pus în aplicare un număr de şapte mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani la imobilele deţinute de trei persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 75 de ani, pe raza comunelor Blândeşti, Gorbăneşti şi Stăuceni.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 500 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, pentru care persoanele respective nu deţineau documente justificative şi despre care existau indicii că provin din activităţi de contrabandă.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca la finalizarea acestora să se propună o soluţie conform procedurilor legale.

"Facem precizarea că pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală", au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
71

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...