Percheziții la comercianții de flori, cu o zi înainte de 8 Martie!

Perchezițiile au scos la iveală evaziunea fiscală. Poliția a confiscat florile chiar înainte de ziua de 8 Martie, când agenții economici botoșăneni înregistrează cele mai mari profituri din întreg anul. Mii de flori fără documente legale au fost depistate de către polițiști la domiciliile unor comercianți. 

Percheziții la comercianții de flori, cu o zi înainte de 8 Martie!
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Oraşului Săveni, au efectuat ieri o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi comerţului ilicit cu flori şi plante ornamentale.

În acest sens, au fost desfăşurate trei percheziţii domiciliare şi două la punctele de lucru ale unor agenţi economici având ca obiect de activitate comercializarea de flori şi plante, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi înscrisuri ce conţin evidenţe extracontabileprivind bunurile comercializate şi sumele de bani încasate.

"La sediul unui agent economic din municipiul Botoşani au fost identificate peste 3.300 de fire de flori, de diferite sortimente, valoarea acestora depăşind 16.000 de lei, pentru care reprezentantul legal nu deţinea documente legale de provenienţă. Cantitatea de flori a fost indisponibilizată, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi cuantificat de către specialiştii antifraudă", informează IPJ Botoșani.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, iar la finalizarea acestora se va propune o soluţie procedurală.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
47

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
35

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
56

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...