Percheziții la Botoșani într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani! Prejudiciul este de 2,5 milioane de euro!

Polițiștii au efectuat, vineri dimineață, 70 de percheziţii în 12 județe și în municipiul București, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălarea banilor, înşelăciuni și infracțiuni de fals. 10 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Percheziții la Botoșani într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani! Prejudiciul este de 2,5 milioane de euro!

La data de 31 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş și ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 70 de percheziţii domiciliare, în județele Maramureș, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad, Sălaj și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat într-un dosar în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de iniţiere sau constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2014 – august 2016, mai multe persoane ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul identificării şi preluării unor societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis instrumente de plată fără acoperire, în dauna a peste 38 de persoane.

În paralel cu activitatea de inducere în eroare, membrii grupului ar fi creat un circuit scriptic fictiv, înregistrând în evidenţa contabilă facturi de achiziţii şi livrări care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, aparținând unor societăţi de tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate şi bugetului de stat a fost estimat la peste 2.500.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, înscrisuri, laptopuri şi alte medii de stocare, precum şi bunuri folosite în activitatea infracţională.

Polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

La acţiune au participat și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad şi Sălaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
129

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
82

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...