Patru persoane reținute, în urma perchezițiilor de luni. Ce au găsit polițiștii la domiciliile acestora!

Patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 20 de ani şi 33 de ani, din judeţele Botoşani şi Ilfov, au fost conduşi la sediul I.P.J. Botoşani pentru audieri, pe numele acestora fiind ulterior emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Astăzi, cei patru tineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive pe numele acestora.

Patru persoane reținute, în urma perchezițiilor de luni. Ce au găsit polițiștii la domiciliile acestora!
Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J.Botoşani continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în mai multe cauze penale privind comiterea de furturi din locuinţe. Patru bărbaţi bănuiţi de săvârşirea acestor infracţiuni au fost reţinuţi de către poliţişti, după efectuarea unor percheziţii la locuinţele acestora.
 
În cadrul unor activităţi complexe derulate în perioada aprilie – octombrie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, aceştia au documentat o grupare infracțională nestructurată, ai cărei membri au săvârşit mai multe infracțiuni de furt din locuinţe situate pe raza judeţului Botoşani, folosind ca mod de operare pătrunderea prin efracţie.
 
Astfel, ca urmare a probatoriului administrat până în prezent, ieri - 22 octombrie a.c., poliţiştii au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară şi au descins la mai multe locuinţe (unele situate în judeţul Ilfov) despre care existau indicii că ar fi fost folosite de persoanele bănuite de comiterea faptelor. 
 
Cu prilejul desfăşurării percheziţiilor, au fost descoperite sume de bani, bijuterii, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comiterea faptelor de furt.
 
Totodată, patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 20 de ani şi 33 de ani, din judeţele Botoşani şi Ilfov, au fost conduşi la sediul I.P.J. Botoşani pentru audieri, pe numele acestora fiind ulterior emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
 
Astăzi,23 octombrie a.c., cei patru tineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive pe numele acestora.
 
În sarcina suspecţilor se reţine săvârşirea în perioada septembrie – octombrie a.c. atât a unor infracţiuni de furt calificat, din locuinţele unor persoane, prejudiciul stabilit până în prezent depăşind 105.000 lei, cât şi a unor tentative de furt, toate comise pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor Copălău şi Cristeşti, judeţul Botoşani.
 
Totodată, poliţiştii continuă administrarea probatoriului, în vederea  stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane. 
 
"Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului necesar soluţionării cauzei, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
89

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
176

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
91

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...