Patru incendii în mai puțin de cinci ore. O femeie a murit arsă de vie!

Patru incendii în mai puțin de cinci ore. O femeie a murit arsă de vie!

Marți, 11 aprilie, între orele 17.53 și 21.45, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Manoleasa, Rădenii Noi (comuna Frumușica), Vatra (comuna Hudești) și Concești.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: foc deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul, mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit și coș de fum necurațat de funingine.

Pentru stingerea celor patru incendii şi înlăturarea efectelor, au intervenit, în total, 42 de pompieri militari și voluntari.

În urma incendiului produs într-o locuință din satul Vatra, comuna Hudești, o femeie de 87 de ani a decedat. Generat, cel mai probabil, din cauza unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit, incendiul s-a extins cu repeziciune la întreaga locuinţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puțin înainte de ora 20.00. La locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea întreaga locuinţă. Proprietara a fost găsită decedată, în holul casei, aproape de ușa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
12

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
151

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
47

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...