Patru ani de la tragicul accident în care a sfârșit ambulanțierul Constantin Brânzilă: "Procesul stagnează, iar vinovatul circulă liber!"

În urmă cu patru ani, pe data de 19 martie 2015, un ambulanțier din Botoșani murea în misiune. Astăzi, rudele solicită ca Justiția să facă dreptate și vinovatul să fie pedepsit. "Cu toate că dovezile sunt clare, nimic nu se întâmplă", spun rudele nemulțumite de desele amânări în proces.

Patru ani de la tragicul accident în care a sfârșit ambulanțierul Constantin Brânzilă: "Procesul stagnează, iar vinovatul circulă liber!"

 Constantin Brânzilă scăpase ca prin minune, în iulie 2013!  

În urmă cu patru ani, în seara zilei de 19 martie, Constantin Brânzilă era de serviciu pe ambulanță și transporta la Iași o fată de 17 ani, care avea nevoie de dializă. Când a ajuns în intersecţia dintre strada Petru Rareş şi Bulevardul Mihai Eminescu, ambulanța, care circula cu girofarul aprins și cu semnalele acustice pornite, a fost lovită de un autocamion care a intrat în intersecție fără să acorde prioritate.

Ambulanța, în care se aflau patru persoane, șoferul, o asistentă medicală, fata de 17 ani și mamă acesteia, a fost proiectată într-un stâlp de electricitate, apoi a ajuns din nou pe șosea. Ambulanţierul Constantin Brânzilă, în vârstă de 56 de ani, a rămas încarcerat, fiind scos fără viață dintre fiarele contorsionate. De suferit au avut și celelalte persoane din ambulanță, precum și șoferul autocamionului.

La patru ani de la producerea cumplitului accident, rudele ambulanțierului vor ca Justiția să facă dreptate, fiind nemulțumite de faptul că, chiar dacă dovezile sunt clare, procesul stagnează. "Patru ani de când socrul meu a fost omorât, procesul stagnează, iar vinovatul circulă liber. Cu toate că dovezile sunt clare, nimic nu se întâmplă. Un an de amânări în proces", spune una dintre rudele bărbatului mort în accident.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani care a murit, pe 19 martie 2015, în cumplitul accident, era unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi apreciat de cei cu care lucra. Constantin Brânzilă participase la sute de misiuni de salvare a semenilor. Îşi iubea meseria. Ca şi colegii săi, de fiecare dată când ieşea pe poarta Serviciului Judeţean de Ambulanţă era expus la pericole în trafic. Era răspunzător atât de viaţa medicilor şi asistentelor cu care lucra, cât şi a pacienţilor pe care îi transporta. 

Scăpase ca prin minune, în iulie 2013!

În timp ce se afla în misiune, la intersecţia drumurilor Vorona-Tudora-Joldești, Ambulanţa condusă de Constantin Brânzilă a fost izbită în plin de o dubiţă condusă de un tânăr de 28 de ani, care a intrat în intersecţie fără să se asigure, deşi avea semnul STOP. Din fericire, echipajul de pe Ambulanţă a fost rănit uşor atunci, şi Constantin Brânzilă spunea la acea vreme că este bucuros că nu a fost mai rău, că au scăpat cu viaţă! "O  maşină se repară", spunea el. Nu a mai avut aceeași soartă pe 19 martie 2015!


Memoria lui Constantin Brânzilă, cinstită de colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță!

În memoria colegului mort în misiune, Ambulanţa Botoşani a ridicat un monument în curtea unităţii. Astăzi, când se împlinesc patru ani de la cel mai tragic accident din istoria Ambulanţei Botoşani, foştii colegi îl comemorează pe Constantin Brânzilă şi trag din nou un semnal de alarmă cu privire la prioritatea echipajelor de intervneţie.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
131

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
231

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
357

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...