Parcul Cornișa: Flori și arbori ornamentali distruși înainte de inaugurare!

Florile și arborii ornamentali plantați de Primăria Botoșani în zona Parcului de agrement Cornișa i-au atras pe botoșăneni, dar nu așa cum s-ar fi așteptat municipalitatea. Un botoșănean și-a lăsat vacile și caprele să pască în voie, iar un altul a sustras răsadurile de flori. 

Parcul Cornișa: Flori și arbori ornamentali distruși înainte de inaugurare!

În cursul după-amiezii  de 14 mai, polițiștii locali au intervenit în zona de agrement Cornișa, unde s-a constatat că au fost scoase la pășunat animale (bovine, caprine) pe terenul proprietate privată a municipiului Botoșani.

Nesupravegheate corespunzător, animalele au pătruns și în zona de agrement Cornișa, distrugând florile și arborii ornamentali plantați. În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au identificat deținătorul animalelor, fiind dispusă sancționarea acestuia cu amendă în cuantum de 400 lei pentru distrugerea arborilor ornamentali distruși. 

Două zile mai târziu, mai exact joi seara, la ora 21.20, a fost surprins A.I., domiciliat în Botoșani, în vârstă de 67 ani, în timp ce sustrăgea răsadurile de flori proaspăt plantate de Direcția Edilitare din cadrul Primăriei Botoșani. Condus la sediul Poliției Locale, au fost găsite 14 răsaduri de flori. Pentru fapta sa a fost sancționat cu amendă în cuantum de 400 lei. 

În contextul evenimentului ce se va desfășura în perioada 17-19. 05.2019 - „Împreună Dezvoltăm Orașul – Hai la Cornișa”, Poliția Locală va desfășura activități conform competențelor, și anume:

Se va acționa pentru prevenirea și combaterea activității de comerț ce se desfășoară fără a respecta legislația în vigoare, iar pe linia protecției mediului, în atenția polițiștilor locali vor fi agenții economici și persoanele fizice care depozitează necontrolat și în alte locuri decât cele autorizate deșeuri sau ambalaje.

În privința locurilor de parcare amenajate în zona de Agrement Cornișa, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor fi prezenți pentru a-i îndruma pe conducătorii auto în zonele unde pot să staționeze, fiind interzis accesul autovehiculelor pe anumite porțiuni.

"Având în vedere că în zilele următoare, Zona de Agrement Cornișa va fi aglomerată, Poliția Locală a Municipiului Botoșani îi sfătuiește pe cetățenii care vor participa la evenimentele organizate, să acorde o atenție deosebită obiectelor și bunurilor de valoare pe  care le au asupra lor, pentru a nu deveni victime infractorilor", transmit reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
2

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
20

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
46

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...