Păcălit în fața casei de schimb valutar, prin metoda Șmen! Ce vă recomandă polițiștii botoșăneni!

A crezut că face o afacere bună schimbând cei 200 de euro în stradă, însă când tranzacția s-a finalizat mai avea în mână doar jumătate din bani.

Păcălit în fața casei de schimb valutar, prin metoda Șmen! Ce vă recomandă polițiștii botoșăneni!

Ieri dimineață, în jurul orei 09.30, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Botoşani,  se afla în faţa unei case de schimb valutar de pe strada Calea Naţională, cu intenţia de a schimba în lei suma de 200 de euro.

La un moment dat, a fost abordat de un bărbat necunoscut, care i-a propus efectuarea unui schimb neautorizat, oferindu-i un preţ mai bun decât cel afişat la unitatea economică.

Persoana vătămată a acceptat propunerea şi a efectuat tranzacţia în stradă, primind suma de 900 de lei, însă bărbatul i-a cerut banii înapoi pentru a-i mai număra o dată. După ce a luat suma de bani în mână, acesta a distras atenţia victimei, după care i-a înapoiat doar 450 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.


Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţiştii vă recomandă:

Nu efectuaţi operaţiuni de schimb valutar la persoane sau în locuri neautorizate!

Atenţie la metoda Şmen! Când primiţi suma solicitată sau returnată, număraţi atent bancnotele şi nu mai întoarceţi banii în mâna persoanei care vi i-a schimbat, sub pretextul ca aceasta să îi mai numere o dată; atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu una derizorie!

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi de urgenţă serviciul unic 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...