Nea Vasile de la Botoșani are 90 de ani și a înșelat CFR-ul cu o sumă astronomică!

Nea Vasile de la Botoșani are 90 de ani și a înșelat CFR-ul cu o sumă astronomică!

Cel mai în vârstă escroc din Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Este vorba despre un bătrân de 90 de ani ce este acuzat de înşelăciune. Vasile Curecheriu este o mai veche cunoştinţă a anchetatorilor având mai multe dosare penale pentru acelaşi gen de faptă, însă până acum a primit doar condamnări cu suspendare având în vedere vârsta înaintată.

Bătrânul achiziţionează bilete de călătorie destinate veteranilor de război sau rudelor de gradul I şi circula cu ele cu însoţitori. Conform legislaţiei posesorul unui asemenea bilet beneficiază de gratuitate atât el cât şi însoţitorii săi. Bărbatul racolează tineri în gări şi le propune o călătorie mult mai ieftină decât în mod normal şi astfel îşi face rost de clienţi.

Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2015 bătrânul a efectuat peste 200 de curse pe ruta Botoşani-Bucureşti şi retur, iar CFR Călători a susţinut că a cauzat un prejudiciu de peste 20.000 de lei. În ultimii ani prejudiciile s-au ridicat la peste 100.000 de lei, iar bătrânul recunoaşte faptele însă susţine că nu îi ajunge pensia.

Gestul bătrânului escroc n-a rămas fără ecou în online-ul românesc, majoritatea comentariilor întreptându-se către motivația lui nea Vasile, și anume că nu-i ajungea pensia. "Minte, domnule, ne face de rușine escrocul ăsta. Cu banii ăia își lua trenul lui. Noi ne chinuim cu pensii vai de mama noastră și ăsta face așa ceva. Cine să ne mai creadă că mulți dintre noi chiar nu putem să mai lucrăm?", a comentat un vârstinc, conform observator.tv.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...