Microbuz cu numere de Iași, intrat sub un TIR pe o autostradă în Italia: Trei persoane rănite!

Microbuz cu numere de Iași, intrat sub un TIR pe o autostradă în Italia: Trei persoane rănite!

   Foto: rotalianul.com

În dimineața zilei de 3 martie, la ora 7:20, un microbuz Ford Tranzit cu numere de înmatriculare românești a intrat cu viteză sub un camion staționat în zona de serviciu Arino-Vest de pe A4 din Italia, în direcția Veneția-Padova. În urma impactului trei persoane de naționalitate română, pasageri ai microbuzului cu numere de înmatriculare de Iași, au fost grav rănite.

Din primele informaţii, conform publicației Ziarul de Iași, reiese că şoferul microbuzului IS.96.CRT ar fi fost foarte obosit, după ce condusese mai multe ore, fără să fie schimbat de un alt şofer, aşa cum impune legea și cum obişnuiesc transportatorii autorizaţi.

Autorităţile atrag atenţia că acest tip de transport este făcut în afara legii de către persoane fizice speculând un vid legislativ. Microbuzele care au o capacitate de 8 scaune plus șoferul pot transporta persoane fără să fie autorizate, deoarece nu se consideră că întreprind curse.

Doar micro­buzele cu o capacitate mai mare au nevoie de autorizare. Transportatorii ieşeni atrag aten­ţia că, de multe ori, au preluat din gările din Oc­cident persoane care fuseseră date jos pur şi simplu din microbuze, în mijlocul drumului, în urma unor controale realizate pe drumuri.

„De exemplu, poliţia din Italia este tot timpul în căutarea acestor şoferi de micro­buze ilegali. Pasagerii riscă să rămână oriunde în drum. Dacă microbuzul este oprit la Veneţia, iar poliţistul constată că maşina efectuează transport de persoane, îi dă şofe­rului pe loc o amendă de 4.300 de euro şi îi se­chestrează autovehiculul timp de două luni. Ba chiar ne sună şi de la consulatul ro­mân, şi îi preluăm noi. Şoferii noştri de autocare au luat numeroşi pasageri de prin gări, lăsaţi în mijlocul drumului. Aceşti transportatori pirat conduc zile întregi, în timp ce şoferii noştri se schimbă regulat atunci când obosesc, pe drum. Totodată, poliţia din stră­inătate nu ne iartă nici pe noi, transportatorii, care avem toate autorizaţiile în regulă, pentru un singur pachet în plus găsit în autocar ne amendează foarte drastic”, a precizat pentru sursa sus citată administratorul unei firmei de transport  care efectuează curse regulate către Italia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
106

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
68

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
605

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....