Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra responsabilității pe care o au cei care se deplasează pe bicicletă, postarea fiind în același spirit de glumă cu care ne-au obișnuit administratorii paginii:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Reparați și biciclete?”
Răspuns:
1.Astăzi nu! Încercați pe 31 septembrie sau 30 februarie. 
2. Doar pe cele cu ghidon pe dreapta și pedale verticale.
3. Totuși, vă rugăm să aveți în vedere că este interzis să circulați pe drumurile publice cu bicicleta dacă aceasta și dumneavoastră nu sunteți echipați corespunzător și nu aveți cel puțin 14 ani.
Vă rugăm să fiți atent la toți participanții la trafic, să nu circulați haotic și să nu schimbați benzile de circulație brusc și fără semnalizare.
ÎNȚELEGEȚI CĂ TRECERILE DE PIETONI SUNT PENTRU…PIETONI. Coborâți de pe bicicletă atunci când traversați… este obligatoriu!
Și mai este obligatioriu să nu pedalați sub influența alcoolului, a produselor sau a substanțelor stupefiante. Să știți că și dumneavoastră puteți fi testat de polițiști!
Iar dacă circulați seara… puneți o vestă reflectorizantă pe dumneavoastră. Așa veți fi vizibil pentru șoferi!
Un weekend frumos să aveți!

Foto credit: Turnul Sfatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afarilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
3

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
37

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
655

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...