Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra responsabilității pe care o au cei care se deplasează pe bicicletă, postarea fiind în același spirit de glumă cu care ne-au obișnuit administratorii paginii:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Reparați și biciclete?”
Răspuns:
1.Astăzi nu! Încercați pe 31 septembrie sau 30 februarie. 
2. Doar pe cele cu ghidon pe dreapta și pedale verticale.
3. Totuși, vă rugăm să aveți în vedere că este interzis să circulați pe drumurile publice cu bicicleta dacă aceasta și dumneavoastră nu sunteți echipați corespunzător și nu aveți cel puțin 14 ani.
Vă rugăm să fiți atent la toți participanții la trafic, să nu circulați haotic și să nu schimbați benzile de circulație brusc și fără semnalizare.
ÎNȚELEGEȚI CĂ TRECERILE DE PIETONI SUNT PENTRU…PIETONI. Coborâți de pe bicicletă atunci când traversați… este obligatoriu!
Și mai este obligatioriu să nu pedalați sub influența alcoolului, a produselor sau a substanțelor stupefiante. Să știți că și dumneavoastră puteți fi testat de polițiști!
Iar dacă circulați seara… puneți o vestă reflectorizantă pe dumneavoastră. Așa veți fi vizibil pentru șoferi!
Un weekend frumos să aveți!

Foto credit: Turnul Sfatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Magda URSACHE: Etic, estetic sau "est-etic"?

Luni, 22 Octombrie 2018
187

Cum să rămâi indiferent la incursiunea lui Sorin Lavric în bolgie (v. Glasuri din bolgie, Ed. Ideea Europeană, 2018)? Eseistul are aptitudinea de a spune adevărul (e chiar "s...

Un hoț a furat cabluri cu sârmă din cupru, dar a reușit să provoace un incendiu!

Luni, 22 Octombrie 2018
605

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botosani au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în ziua de 21 octombrie 2018, un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Curteșt...

Comercianți din Piața Mare, amendați și lăsați fără marfă! - FOTO

Luni, 22 Octombrie 2018
1020

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au acționat în Piața Centrală a municipiului Botoșani, în vederea î...