Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra responsabilității pe care o au cei care se deplasează pe bicicletă, postarea fiind în același spirit de glumă cu care ne-au obișnuit administratorii paginii:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Reparați și biciclete?”
Răspuns:
1.Astăzi nu! Încercați pe 31 septembrie sau 30 februarie. 
2. Doar pe cele cu ghidon pe dreapta și pedale verticale.
3. Totuși, vă rugăm să aveți în vedere că este interzis să circulați pe drumurile publice cu bicicleta dacă aceasta și dumneavoastră nu sunteți echipați corespunzător și nu aveți cel puțin 14 ani.
Vă rugăm să fiți atent la toți participanții la trafic, să nu circulați haotic și să nu schimbați benzile de circulație brusc și fără semnalizare.
ÎNȚELEGEȚI CĂ TRECERILE DE PIETONI SUNT PENTRU…PIETONI. Coborâți de pe bicicletă atunci când traversați… este obligatoriu!
Și mai este obligatioriu să nu pedalați sub influența alcoolului, a produselor sau a substanțelor stupefiante. Să știți că și dumneavoastră puteți fi testat de polițiști!
Iar dacă circulați seara… puneți o vestă reflectorizantă pe dumneavoastră. Așa veți fi vizibil pentru șoferi!
Un weekend frumos să aveți!

Foto credit: Turnul Sfatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Tradiții și obiceiuri de iarnă" la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi - FOTO

astăzi, 11:47
19

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi vă invită să vizitați începând de miercuri, 12 decembrie 2018 expoziția temporară "Tradiții și obiceiuri de iarnă". Ex...

Jandarm botoşănean recompensat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne - FOTO

astăzi, 11:33
68

În urma analizării propunerilor făcute către conducerea Ministerului Afacerilor Interne, plutonierului-major Benoni-Ioan Vaidner din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani i-a...

Județul Botoșani va avea prima platformă de aterizare dedicată salvărilor aeriene SMURD

astăzi, 10:51
92

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că în proiectul privind extinderea și modernizarea infrastructurii de operare a serviciilor de urgență pentru salvare aerian...