Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra responsabilității pe care o au cei care se deplasează pe bicicletă, postarea fiind în același spirit de glumă cu care ne-au obișnuit administratorii paginii:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Reparați și biciclete?”
Răspuns:
1.Astăzi nu! Încercați pe 31 septembrie sau 30 februarie. 
2. Doar pe cele cu ghidon pe dreapta și pedale verticale.
3. Totuși, vă rugăm să aveți în vedere că este interzis să circulați pe drumurile publice cu bicicleta dacă aceasta și dumneavoastră nu sunteți echipați corespunzător și nu aveți cel puțin 14 ani.
Vă rugăm să fiți atent la toți participanții la trafic, să nu circulați haotic și să nu schimbați benzile de circulație brusc și fără semnalizare.
ÎNȚELEGEȚI CĂ TRECERILE DE PIETONI SUNT PENTRU…PIETONI. Coborâți de pe bicicletă atunci când traversați… este obligatoriu!
Și mai este obligatioriu să nu pedalați sub influența alcoolului, a produselor sau a substanțelor stupefiante. Să știți că și dumneavoastră puteți fi testat de polițiști!
Iar dacă circulați seara… puneți o vestă reflectorizantă pe dumneavoastră. Așa veți fi vizibil pentru șoferi!
Un weekend frumos să aveți!

Foto credit: Turnul Sfatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Criza forței de muncă a dat naștere la afacerile fără angajați. Clienții fac toată treaba

astăzi, 16:28
124

Criza de forţă de muncă din România i-a forțat pe unii dintre antreprenori să se orienteze spre afaceri de tip "self-service". Pe româneşte, pun la dispoziţia clienţ...

Atenție, se ridică... florile! VIDEO

astăzi, 15:04
198

Vă înaintăm secvenţe video care prezintă gestul profund “civilizat” a doi tineri care, în pregătirea sărbătoririi vreunei Lenuţe sau a vreunui Costică (în ajunul...

VIDEO - Italia. Șofer român de TIR, eroul zilei. A dat o lecție fantastică de omenie

astăzi, 14:16
1012

Gabriel Bocra, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi modestie, după ce a salvat în Italia un tânăr care intenţi...