Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra responsabilității pe care o au cei care se deplasează pe bicicletă, postarea fiind în același spirit de glumă cu care ne-au obișnuit administratorii paginii:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Reparați și biciclete?”
Răspuns:
1.Astăzi nu! Încercați pe 31 septembrie sau 30 februarie. 
2. Doar pe cele cu ghidon pe dreapta și pedale verticale.
3. Totuși, vă rugăm să aveți în vedere că este interzis să circulați pe drumurile publice cu bicicleta dacă aceasta și dumneavoastră nu sunteți echipați corespunzător și nu aveți cel puțin 14 ani.
Vă rugăm să fiți atent la toți participanții la trafic, să nu circulați haotic și să nu schimbați benzile de circulație brusc și fără semnalizare.
ÎNȚELEGEȚI CĂ TRECERILE DE PIETONI SUNT PENTRU…PIETONI. Coborâți de pe bicicletă atunci când traversați… este obligatoriu!
Și mai este obligatioriu să nu pedalați sub influența alcoolului, a produselor sau a substanțelor stupefiante. Să știți că și dumneavoastră puteți fi testat de polițiști!
Iar dacă circulați seara… puneți o vestă reflectorizantă pe dumneavoastră. Așa veți fi vizibil pentru șoferi!
Un weekend frumos să aveți!

Foto credit: Turnul Sfatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Euro a crescut spre 4,76 lei!

astăzi, 15:47
38

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,7576 lei, o creştere de 0,20% faţă de nivelul atins marţi. Aurul a urcat până la cel mai mare nivel din ianu...

Harta interactivă a calității drumurilor din România îți spune pe unde să circuli în condiții optime

astăzi, 15:16
132

Asociația Pro Infrastructură pune la dispoziția șoferilor o hartă interactivă a calității drumurilor din România. Actualizată la fiecare 24 de ore, consultarea acesteia se poate dovedi ...

Vladimir Putin, atac direct la adresa României

astăzi, 14:14
307

Tensiuni crescute între NATO şi Rusia, motiv pentru care Vladimir Putin a răbufnit în timpul discursului tradiţional din Parlament. Rusia va riposta oricărei desfăşurări de rac...