Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Autoritățile de mediu, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cei din cadrul Direcției de Sănătate Publică și de la Instituția Prefectului s-au întrunit, luni dimineață, în ședință pentru a discuta despre situația de la stația de transformare a Delgaz Grid din Zona Industrială și măsurile urgente care se impun a fi luate după incendiile de la transformatoarele electrice.

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a cerut celor de la Delgaz Grid să ia măsuri urgente pentru ca astfel de incidente să nu se mai producă, și pentru a nu mai fi expuși nici consumatorii, dar nici echipajele de intervenție.

"Am avut o ședință cu inspectorul șef al ISU, directorul DSP, reprezentanții de la Delgaz Grid, de la Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului. S-au stabilit câteva măsuri urgente, tot nisipul și pământul impregnat cu ulei va fi ridicat în cursul zilei de astăzi de către o firmă specializată pentru decontaminare, iar Direcția de Sănătate Publică va monitoriza zona și va face analize de apă din puțurile din zonă. Am discutat cu reprezentanții Delgaz Grid și le-am cerut să ia cât mai urgent măsuri pentru a nu mai expune nici consumatorii la astfel de evenimente și până la urmă nici cadrele din Inspectoratul pentru Situații de Urgență la astfel de incidente. Ar trebui schimbate câteva elemente din ceea ce înseamnă rețeaua de energie electrică", a precizat prefectul Dan Șlincu.

Cauza producerii incendiilor de la transformatoarele electrice este în curs de stabilire. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2247

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1507

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
929

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...