Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Autoritățile de mediu, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cei din cadrul Direcției de Sănătate Publică și de la Instituția Prefectului s-au întrunit, luni dimineață, în ședință pentru a discuta despre situația de la stația de transformare a Delgaz Grid din Zona Industrială și măsurile urgente care se impun a fi luate după incendiile de la transformatoarele electrice.

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a cerut celor de la Delgaz Grid să ia măsuri urgente pentru ca astfel de incidente să nu se mai producă, și pentru a nu mai fi expuși nici consumatorii, dar nici echipajele de intervenție.

"Am avut o ședință cu inspectorul șef al ISU, directorul DSP, reprezentanții de la Delgaz Grid, de la Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului. S-au stabilit câteva măsuri urgente, tot nisipul și pământul impregnat cu ulei va fi ridicat în cursul zilei de astăzi de către o firmă specializată pentru decontaminare, iar Direcția de Sănătate Publică va monitoriza zona și va face analize de apă din puțurile din zonă. Am discutat cu reprezentanții Delgaz Grid și le-am cerut să ia cât mai urgent măsuri pentru a nu mai expune nici consumatorii la astfel de evenimente și până la urmă nici cadrele din Inspectoratul pentru Situații de Urgență la astfel de incidente. Ar trebui schimbate câteva elemente din ceea ce înseamnă rețeaua de energie electrică", a precizat prefectul Dan Șlincu.

Cauza producerii incendiilor de la transformatoarele electrice este în curs de stabilire. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Duminică, 24 Septembrie 2017
1260

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Duminică, 24 Septembrie 2017
776

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1518

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...