Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Măsuri urgente cerute de prefect, după incendiul din Zona Industrială: "Să nu mai expună nici consumatorii, nici cadrele ISU'"

Autoritățile de mediu, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cei din cadrul Direcției de Sănătate Publică și de la Instituția Prefectului s-au întrunit, luni dimineață, în ședință pentru a discuta despre situația de la stația de transformare a Delgaz Grid din Zona Industrială și măsurile urgente care se impun a fi luate după incendiile de la transformatoarele electrice.

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a cerut celor de la Delgaz Grid să ia măsuri urgente pentru ca astfel de incidente să nu se mai producă, și pentru a nu mai fi expuși nici consumatorii, dar nici echipajele de intervenție.

"Am avut o ședință cu inspectorul șef al ISU, directorul DSP, reprezentanții de la Delgaz Grid, de la Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului. S-au stabilit câteva măsuri urgente, tot nisipul și pământul impregnat cu ulei va fi ridicat în cursul zilei de astăzi de către o firmă specializată pentru decontaminare, iar Direcția de Sănătate Publică va monitoriza zona și va face analize de apă din puțurile din zonă. Am discutat cu reprezentanții Delgaz Grid și le-am cerut să ia cât mai urgent măsuri pentru a nu mai expune nici consumatorii la astfel de evenimente și până la urmă nici cadrele din Inspectoratul pentru Situații de Urgență la astfel de incidente. Ar trebui schimbate câteva elemente din ceea ce înseamnă rețeaua de energie electrică", a precizat prefectul Dan Șlincu.

Cauza producerii incendiilor de la transformatoarele electrice este în curs de stabilire. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

astăzi, 09:30
738

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică....

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1343

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1435

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...