Mașina unui polițist din Botoșani ar fi fost incendiată de o mână criminală. Acuze aduse de Europol la adresa IPJ

Mașina unui polițist din Botoșani ar fi fost incendiată de o mână criminală. Acuze aduse de Europol la adresa IPJ

Autoturismul unui agent din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost incendiată, joi. Bărbatul ar fi fost amenințat cu moartea, cu o seară înainte de petrecerea incidentului, de către un șofer depistat la volan sub influența alcoolului, căruia i s-a întocmit dosar penal. Sindicaliștii Europol cer încadrarea faptei la infracțiunea de ultraj.

Potrivit unui anunț al organizației, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a deschis dosar pentru comiterea unei distrugeri, cercetările fiind efectuate față de autori necunoscuți, în condițiile în care, spun ei, este vorba despre ultraj. Agentul este din Darabani și are 39 de ani.

Mai mult, spun sindicaliștii, instituția ar fi trebuit să dispună măsuri de protecție față de bărbat, ceea ce nu s-a întâmplat. Europol a anunțat că va interveni în acest caz, pentru a se face dreptate față de polițist.

„Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, transmit reprezentanții Europol.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani a precizat că ancheta este coordonată de Parchet și că se ia în considerare orice ipoteză.

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a fost constituită o echipă operativă, condusă de șeful Serviciului de Investigații Criminale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și pentru identificarea persoanelor implicate și tragerea acestora la răspundere penală. Precizăm faptul că ancheta este în curs de desfășurare, se efectuează sub coordonarea procurorului de caz și organele de cercetare penală iau în considerare orice ipoteză”, a declarat Delia Nenișcu, reprezentanta IPJ.

 

Spune-ne opinia ta