Mașină suspectă pe vechea șosea de centură a municipiului. Ce au descoperit jandarmii!

Un autovehicul care staționat în seara zilei de 17 februarie a.c., pe șoseaua dezafectată din spatele cimitirului Pacea, a atras atenția unui echipaj de jandarmi aflat în executarea unei misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în municipiul Botoșani.

Mașină suspectă pe vechea șosea de centură a municipiului. Ce au descoperit jandarmii!

Comportamentul celor doi tineri aflați în autovehicul, un bărbat și o femeie, a dat de bănuit oamenilor legii, care au procedat la efectuarea controlului corporal și al autovehiculului.

Dacă asupra celor doi nu s-a găsit nimic în neregulă, deschiderea portbagajului le-a dat prilejul jandarmilor să observe trei saci de plastic, în care se aflau nu mai puțin de 845 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, așa cum a reieșit la numărarea făcută ulterior.

Țigările din autovehiculul aflat în proprietatea tinerei aveau ca destinație, după cum reiese din declarația acesteia, consumul propriu, fiind achiziționate ceva mai devreme la prețul de 7,5 lei pachetul de la o persoană necunoscută, la intrarea în municipiul Suceava

Cel de-al doilea ocupant al mașinii a fost mai sincer și a recunoscut că țigările au fost cumpărate atât pentru consum propriu, cât și pentru comercializare.

Ghinionul lor s-a dovedit a fi defectarea autoturismului, fiind forțați de împrejurări să parcheze în locul în care au fost depistați de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

"Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării și predată polițiștilor din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu actele de sezare ale organelor de urmărire penală întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, lucrătorii de poliție luând și măsura de indisponibilizare a autoturismului la sediul I.P.J.Botoșani, în vederea continuării cercetărilor", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi.


 

        

       

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
34

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
141

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
16

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...