Mamă şi fiică încătuşate pe un drum din judeţul Botoşani! Au agresat un poliţist care a vrut să amendeze un şofer vitezoman!

Un echipaj de poliţie care a tras pe dreapta un şofer care circula cu viteză pe o şosea din judeţul Botoşani a avut parte de o experienţă neplăcută, în urma căreia oamenii legii s-au văzut nevoiţi să încătuşeze două femei, mamă şi fiică.

Mamă şi fiică încătuşate pe un drum din judeţul Botoşani! Au agresat un poliţist care a vrut să amendeze un şofer vitezoman!

Incidentul a avut loc în luna august a acestui an, pe raza localităţii Copălău. Un echipaj de la Poliţia Flămânzi, format din doi agenţi, cu o autospecială dotată cu aparatură de supraveghere a traficului a oprit un conducător auto cu care circula cu o viteză de 101 km/h. După ce unul dintre agenţi s-a prezentat şi i-a explicat şoferului măsura de aplicare a sancţiunii contravenţionale şi de ridicare a permisului de conducere, poliţistul a procedat la întocmirea documentelor procedurale în autospeciala poliţiei.

În timp ce întocmea actele, la faţa locului au ajuns soţia şi fiica şoferului vitezoman. Potrivit lui Teodor Orhei, şeful Serviciului Rutier, cele două femei s-au manifestat violent, iar când agentul de poliţie a coborât din maşină cu documentele pentru a merge la conducătorul auto, mama şi fiicaau au smuls documentele din mâna poliţiştului pentru a nu mai fi luată măsura legală.

“Având în vederea starea creată s-a impus imobilizarea celor două persoane şi conducerea lor la sediul Poliţiei. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, a precizat cms. şef Teodor Orhei.

Cazul a fost adus în atenţie de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în cadrul unei conferinţe de presă, în care a fost prezentat proiectul de lege care are ca scop întărirea autorităţii poliţistului, proiect care în prezent se află în dezbatere publică.

Noul act normativ ce urmează a fi aprobat prevede sancţiuni mult mai dure pentru cei care săvârşesc anumite fapte care duc la împiedicarea exercitării atribuţiilor de serviciu de către oamenii legii.

“Apar tot mai des situaţii în care, diferite persoane care fac obiectul unor măsuri poliţieneşti încearcă, prin cuvinte ori gesturi jignitoare sau obscene, să desconsidere, să ducă în derizoriu activitatea organelor de aplicare a legii, ori să lezeze reputaţia sau onoarea acestora. S-a considerat că faptele prezentate reflectă o conduită gravă ce afectează autoritatea organelor de aplicare a legii şi au un grad de severitate suficient pentru a intra în sfera ilicitului penal. Din acest motiv, s-a propus incriminarea faptei de a întrebuința în public cuvinte ori gesturi jignitoare sau obscene în mod nemijlocit la adresa unui organ de urmărire penală sau de ordine publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, şi pedepsirea cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă", a declarat Viorel Şerbăniu, împuternicit inspector şef al IPJ Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandalagiul de la UPU, arestat preventiv: Este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte!

Luni, 18 Februarie 2019
462

Incidentul care l-a adus în atenția opiniei publice s-a produs vineri seara, la UPU. Supărat că așteaptă prea mult pe hol, bărbatul a devenit recalcitrant și a distrus un geam, personalul...

Manager nou la un spital din municipiul Botoșani!

Luni, 18 Februarie 2019
513

Manager nou la Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe" din Botoșani, după ce madatul lui Sorin Radu a încetat, iar în locul lui a fost desemnat un interimar.Este vorba d...

"Paradise Valley", noua producție marca Lykos Film. "Îmi pare nespus de rău că încă nu am reușit să aducem echipele de filmare la Botoșani!"

Luni, 18 Februarie 2019
234

S-au încheiat filmările lungmetrajului "Paradise Valley", scris de Ieva Lykos, originară din Botoșani, și scenarista americană Dena McKinnon, regizat de italianul Carlo Fusco.Guvernul am...