Magazie cuprinsă de flăcări din cauza unei lumânări aprinse

Magazie cuprinsă de flăcări din cauza unei lumânări aprinse

O femeie din satul Prisăcani, orașul Flămânzi, a fost la un pas să rămână fără o parte din agoniseala de-o viață, după ce a uitat o lumânare aprinsă într-o magazie, joi dimineață, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, Dorina Lupu.

Aceasta a transmis că pompierii din cadrul Punctului de Lucru din Flămânzi au ajuns în cel mai scurt timp la fața locului, cu o autospecială cu apă și spumă.

„Incendiul a fost stins înainte de a se produce pagube materiale însemnate”, a precizat Lupu.

____________

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, inspectoratul recomandă:

- amplasați lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

- nu vă aplecaţi asupra lumânărilor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.

- nu amplasaţi lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

- aveţi grijă să nu lăsați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

- stingeţi lumânările înainte de a le muta. Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei.

(fotografie generică din arhiva ISU)

 

Spune-ne opinia ta