INCREDIBILA poveste a unui român în Italia: Prăbușit de pe schele, dus de patron la o margine de șanț, pentru a părea un accident rutier!

În loc să cheme imediat ambulanța pentru muncitorul leșinat de durere, proprietarul italian al casei unde acesta lucra, ajutat de ceilalți muncitori, îl încarcă într-o camionetă, îl duce la câțiva kilometri depărtare și îl așează pe asfalt, la marginea unui șanț. Apoi, pentru a reda cât mai convingător faptul că românul a fost victima unui accident de mașină și nu a unui accident de muncă, așează aproape de dânsul o bicicletă și îi înlocuiește încălțămintea de lucru cu o pereche de șlapi.

INCREDIBILA poveste a unui român în Italia: Prăbușit de pe schele, dus de patron la o margine de șanț, pentru a părea un accident rutier!

3,4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate sau stabiliţi definitiv acolo cu tot cu familii. Cifrele vin de la Organizaţia Naţiunilor Unite, ai cărei reprezentanţi susţin că suntem întrecuţi doar de Siria, stat lovit de un război civil. 

Însă nu de puține ori veștile care vin de peste hotare sunt îngrijorătoare: români tratați ca sclavii, femei agresat sexual de familiile unde muncesc, accidente bizare, epuizare fizică și psihică.

Iată o nou poveste care ar trebui să atragă atenția asupra condițiilor în care muncesc românii plecați peste hotare:

Accidentat de o mașină care apoi a accelerat în grabă și a dispărut, lăsându-l pe jumătate mort la marginea străzii, așa ar fi trebuit să pară falsul accident a cărui victimă ar fi trebuit să fie un bărbat român care lucra ca zidar la Capannori provincia Lucca, în Toscana. Românul a fost găsit pe marginea drumului cu femurul și brațul drept fracturat, scrie Rotalianul.com, citand La Nazione.

Bărbatul român, însă, a căzut de pe acoperișul șantierului unde lucra, a făcut un zbor de patru metri și a rămas în viață în mod miraculos, fracturându-și doar piciorul și brațul drept. În loc să cheme imediat ambulanța pentru muncitorul leșinat de durere, proprietarul casei unde acesta lucra, ajutat de ceilalți muncitori, îl încarcă într-o camionetă, îl duce la câțiva kilometri depărtare și îl așează pe asfalt, la marginea unui șanț. Apoi, pentru a reda cât mai convingător faptul că românul a fost victima unui accident de mașină și nu a unui accident de muncă, așează aproape de dânsul o bicicletă și îi înlocuiește  încălțămintea de lucru cu o pereche de șlapi. Numai în acel moment, după ce a aranjat toată scena, avertizează echipa medicală de la 118, susținând că muncitorul a fost lovit de un șofer care a fugit de la locul accidentului. Un alt muncitor român de 40 de ani a fost pus să confirme povestea.

Pare un film de proastă calitate despre exploatarea muncitorilor din sudul Italiei, dar nu, faptele sunt petrecute în partea nordică a Peninsulei, în Toscana, unde acum, într-o sală de judecată, se află în fața judecătorilor doi inculpați, proprietarul casei în vârstă de 70 de ani unde lucra muncitorul român și directorul de șantier în vârstă de 50 de ani, acuzați de neacordare de ajutor, fals în declarații, încălcarea regulilor de siguranță la locul de muncă. Faptele datează din 6 septembrie 2014. În acea zi, potrivit acuzației, zidarul român lucra pe vârful acoperișului casei, când în jurul orei 13.30 cedează scândura pe care se afla și se prăbușește 4 metri pe podul casei în construcție. A suferit o fractură a antebrațului drept și una a femurului drept.

Dar zidarul român nu avea centurile de siguranță obligatorii prin lege, iar proprietarul era panicat de repercusiunile inevitabile ale justiției și de riscul închiderii șantierului. Așa că, de aici, ideea de a face ca totul să pară un accident de mașină cu complicitatea altor trei muncitori. Bărbatul rănit a fost așezat pe ușa unui dulap, încărcat într-o mașină cu tot cu bicicletasa și descărcat câțiva kilometri mai încolo, lângă un șanț, de-a lungul unui drum din Massa Macinaia. O pereche de papuci în loc de pantofii de lucru și totul este pus la punct. Numai în acel moment au binevoit să cheme ajutor medical, iar săracul român, sleit de puteri din cauza durerilor, este amenințat să declare că a fost lovit de o mașină.

Dar odată ce ajunge la camera de urgență a spitalului, românul, epuizat, nu se poate preface și spune adevărul inspectorului de poliție care îl întreba despre cum s-a petrecut accidentul stradal. Zidarul mărturisește că a căzut de pe acoperișul casei în timpul lucrărilor de construcție pe care le efectua. Și atunci, au început investigațiile în urma cărora declarațiile bărbatului român care a riscat să își piardă viața au fost confirmate. Procesul a fost deschis în instanță și s-ar putea conclude cu o hotărâre judecătorească în luna mai a acestui an, scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Comunicat - Marius Budăi: "Numai uniți putem pune în aplicare angajamentele față de botoșăneni"

astăzi, 13:28
9

Parlamentarul social democrat Marius Budăi președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat astăzi că dincolo de diferența unor puncte de vedere, fiecar...

Boala care nu se vede la analize, dar care provoacă durere și un mare disconfort

astăzi, 09:46
650

Boala care nu se vede la analize provoacă dureri, crampe,  constipație si diaree. Sunt simptome care pot anunța sindromul de colon sau intestin iritabil, o boală a sistemului digestiv.De...

Fanii lui Brighton au luat foc, după ce Florin Andone nu a fost folosit în meciul cu Tottenham

Duminică, 23 Septembrie 2018
403

Momentul debutului botoșăneanului Florin Andone în Premier League se amână. Românul nu a fost folosit de managerul lui Brighton, Chris Hughton, nici în meciul de pe teren pr...