Incident mortal în pădure! Fost consilier județean împuşcat accidental de un primar din judeţul Botoşani!
UPDATE!

Seară cumplită pentru câţiva vânători din judeţul Botoșani care se aflau în pădurea Buleandra din zona Darabaniului. Unul dintre ei a fost împuşcat accidental, pierzându-şi viaţa.

Incident mortal în pădure! Fost consilier județean împuşcat accidental de un primar din judeţul Botoşani!

Incident mortal la o partidă de vânătoare petrecut, vineri seară, în pădurea Buleandra din apropierea Mănăstirii Păltiniş, de lângă Darabani.

Un vânător, din primele informaţii fiind vorba de primarul oraşului Darabani, Liviu Hrimiuc, l-a împuşcat din greşeală pe un coleg.

Contactat de Ştiri.Botoşani.Ro, Liviu Hrimiuc a cerut un pic de răgaz, pe motiv că nu poate sta de vorbă în acele momente. Şi asta deoarece la locul vânătorii ajunseseră poliţiştii şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă. De altfel, primarul din Darabani a fost cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Victima cumplitului incident este Dinu Hrimiuc, în vârstă de 47 de ani, fost consilier judeţean în mandatul 2012- 2016 şi văr al primarului Liviu Hrimiuc. Cadrele medicale care au ajuns la fața locului au aplicat măsuri de resuscitare dar din păcate nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. Proiectilul a pătruns în antebraţ, apoi în umărul drept şi ulterior în torace, cel mai probabil prinzându-l pe Dinu Hrimiuc într-o poziţie similară celei de ochire.

Ancheta va fi preluată de specialiştii de la Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie care vor stabili dacă partida de vânătoare era autorizată, dacă Liviu Hrimiuc avea permis port-armă şi ce fel de armă folosea.

"Politistii efectueaza cercetari in cauza pentru stabilirea cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care a avut loc incidentul", a declarat Nicoleta Federiciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.
 

UPDATE
În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit că vânătoarea organizată în pădurea Buleandra era legală, participanții având toate avizele necesare.

Primarul orașului Darabani, Liviu Hrimiuc, s-ar fi aflat la o o distanță de aproximativ 150 de metri de reperul stabilit de vânători, un copac, când la un moment dat a apărut un porc mistreț. Acesta a tras două focuri de armă, dar când s-a dus spre locul unde ar fi trebuit să fie animalul împuşcat, la aproximativ trei metri de porcul mistreț l-a găsit căzut pe vărul său, pe care proiectilul l-a atins.

"Echipele de poliţie s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor specifice în astfel de situaţii, iar din verificările efectuate a rezultat că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condiţiilor legale, iar cele două persoane implicate sunt vânători autorizaţi în cadrul AVPS Teodor Balş Darabani şi deţin armele în mod legal. Cele două arme de vânătoare au fost ridicate de specialiştii criminalişti în vederea continuării cercetărilor. H.L. a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a declarat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
290

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5360

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
211

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...