Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO
UPDATE!

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi după-amiază, într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Botoşani. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Alertaţi, vecinii au sunat la 112. 

În scurt timp la faţa locului au ajuns trei echipaje de pompieri, patru echipaje din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un echipaj SMURD, dar şi poliţişti, precum şi echipele de intervenţie ale Delgaz Grid.

Fumul gros a invadat în scurt timp casa scării, mai mulţi oameni reuşind să iasă singuri din imobil, dar au fost şi persoane scose din case de pompieri.

Trei persoane care locuiesc la etajele superioare au fost găsite inconştiente, fiind preluate de îndată de cadrele medicale şi transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati. Două dintre ele se află în stare gravă.

O a patra persoană a fost transportată la spital după ce a acuzat o stare de rău din cauza fumului inhalat, iar un alt locatar a primit îngrijiri la faţa locului.  Printre cei transportaţi la spital se numără şi proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul, acesta intoxicându-se cu fum, dar suferind şi arsuri uşoare. 

“La sosirea forțelor de intervenție ardeau bunurile din apartament, cu flacara si degajari mari de fum. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au inceput cautarea persoanelor din bloc. Au fost evacuate 32 de persoane, dintre care 4 copii. Cinci persoane s-au intoxicat cu fum. Patru au fost transportate la spital, doua fiind in stare grava. Interventia a fost ingreunata pe de o parte de cantitatea mare de materiale combustibile din apartament care intretineau arderea, pe de alta parte de vizibilitatea redusa din cauza fumului dens. Evacuarea fumului s-a realizat cu dificultate din cauza accesului greoi la pod. Cauza probabila a izbucnirii incendiului este in curs de stabilire”, a declarat Dorina Lupu, putătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

UPDATE: 

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor întâlni, miercuri dimineaţă, în şedinţă extraordinară pentru a discuta situaţia locatarilor şi a imobilului în care s-a produs incendiul.

Pe lângă incendiul de la parter unde a izbucnit incendiul şi care nu mai poate fi locuit, a fost afectat şi apartamentul situat deasupra, la etajul I.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Amendat cu 400 de lei pentru că își satisfăcea nevoile fiziologice in locuri publice!

astăzi, 16:12
256

În intervalul 17-20 februarie 2019, polițiștii locali au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și curățenie pe raza municipiului Botoșani, urmărindu-se respectarea...

Simulare pentru BAC în fiecare an, de la clasa a IX-a până la a XII-a? Andronescu: "Creștem presiunea, să se pregătească pentru examenul final"

astăzi, 14:29
121

Elevii de clasa a VII-a vor susține peste o lună simularea Evaluării naționale, a anunțat oficial ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă. "Avem evaluări la clasele...

Comisia Europeană nu a primit nicio cerere de finanțare pentru autostrada A8 Tg Mureș - Tg Neamț

astăzi, 14:24
124

PSD a alocat prea puțini bani pentru completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8 Târgu Mureș - Târgu Neamț (210 km) și guvernul nu a cerut nici banii și nici asistența...