Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO
UPDATE!

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi după-amiază, într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Botoşani. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Alertaţi, vecinii au sunat la 112. 

În scurt timp la faţa locului au ajuns trei echipaje de pompieri, patru echipaje din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un echipaj SMURD, dar şi poliţişti, precum şi echipele de intervenţie ale Delgaz Grid.

Fumul gros a invadat în scurt timp casa scării, mai mulţi oameni reuşind să iasă singuri din imobil, dar au fost şi persoane scose din case de pompieri.

Trei persoane care locuiesc la etajele superioare au fost găsite inconştiente, fiind preluate de îndată de cadrele medicale şi transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati. Două dintre ele se află în stare gravă.

O a patra persoană a fost transportată la spital după ce a acuzat o stare de rău din cauza fumului inhalat, iar un alt locatar a primit îngrijiri la faţa locului.  Printre cei transportaţi la spital se numără şi proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul, acesta intoxicându-se cu fum, dar suferind şi arsuri uşoare. 

“La sosirea forțelor de intervenție ardeau bunurile din apartament, cu flacara si degajari mari de fum. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au inceput cautarea persoanelor din bloc. Au fost evacuate 32 de persoane, dintre care 4 copii. Cinci persoane s-au intoxicat cu fum. Patru au fost transportate la spital, doua fiind in stare grava. Interventia a fost ingreunata pe de o parte de cantitatea mare de materiale combustibile din apartament care intretineau arderea, pe de alta parte de vizibilitatea redusa din cauza fumului dens. Evacuarea fumului s-a realizat cu dificultate din cauza accesului greoi la pod. Cauza probabila a izbucnirii incendiului este in curs de stabilire”, a declarat Dorina Lupu, putătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

UPDATE: 

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor întâlni, miercuri dimineaţă, în şedinţă extraordinară pentru a discuta situaţia locatarilor şi a imobilului în care s-a produs incendiul.

Pe lângă incendiul de la parter unde a izbucnit incendiul şi care nu mai poate fi locuit, a fost afectat şi apartamentul situat deasupra, la etajul I.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
481

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
1030

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2159

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...