Incendii în judeţ, pornite de la ţigări aprinse în locuri vulnerabile la foc

Fumatul în locuri nepermise a dus la producerea a două incendii în judeţ, ambele atât de puternice încât au pus în pericol gospodării întregi. Pompierii reiau apelurile anterioare către botoşăneni de a avea grijă la cum şi unde îşi sting ţigările dar şi în privinţa lucrului cu foc.

Incendii în judeţ, pornite de la ţigări aprinse în locuri vulnerabile la foc

Din cauza fumatului, cel puţin două gospodării au fost puse în pericol, ambele fiind afectate de focul izbucnit de la jarul din ţigări. Contabilizate, pagubele depăşesc 18.000 de lei.

Un incendiu a avut loc la Hlipiceni, în gospodăria unui sătean care s-a ales cu munca de-o vară făcută scrum. Sute de baloţi de lucernă dar şi trei purcei din coteţ au fost mistuiţi de flăcări, focul ameninţând şi gospodăriile alăturate. Focul a fost sesizat de un vecin al proprietarului gospodăriei care l-a sunat, acesta din urmă cerând ajutorul pompierilor. La Leorda au ars 25 de tone de furaje tot din cauza fumatului în locuri nepermise.

La ambele incendii au intervenit 37 de pompieri, sprijiniţi de sătenii din Hlipiceni şi din Leorda. Pompierii reiterează faptul că fumatul în locuri nepermise este o cauză frecventă de incendii, care au dus şi la pierderea de vieţi omeneşti. De aceea, ei reamintesc faptul că fumatul este interzis la o distanţă mai mică de 40 de metri faţă de locurile în care există pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile, explozivi sau vapori inflamabile. Mai mult, este interzis fumatul în locurile în care există materiale solide combustibile sau în culturile de cereale păioase.

Pompierii îi sfătuiesc pe botoşăneni să nu fumeze niciodată în pat, mai ales când sunt obosiţi sau băuţi, iar scrumul şi resturile de ţigări se pun în scrumiere şi nu se aruncă în coşul de gunoi decât atunci când jarul este stins.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1039

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
300

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
258

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...