Incendii în judeţ, pornite de la ţigări aprinse în locuri vulnerabile la foc

Fumatul în locuri nepermise a dus la producerea a două incendii în judeţ, ambele atât de puternice încât au pus în pericol gospodării întregi. Pompierii reiau apelurile anterioare către botoşăneni de a avea grijă la cum şi unde îşi sting ţigările dar şi în privinţa lucrului cu foc.

Incendii în judeţ, pornite de la ţigări aprinse în locuri vulnerabile la foc

Din cauza fumatului, cel puţin două gospodării au fost puse în pericol, ambele fiind afectate de focul izbucnit de la jarul din ţigări. Contabilizate, pagubele depăşesc 18.000 de lei.

Un incendiu a avut loc la Hlipiceni, în gospodăria unui sătean care s-a ales cu munca de-o vară făcută scrum. Sute de baloţi de lucernă dar şi trei purcei din coteţ au fost mistuiţi de flăcări, focul ameninţând şi gospodăriile alăturate. Focul a fost sesizat de un vecin al proprietarului gospodăriei care l-a sunat, acesta din urmă cerând ajutorul pompierilor. La Leorda au ars 25 de tone de furaje tot din cauza fumatului în locuri nepermise.

La ambele incendii au intervenit 37 de pompieri, sprijiniţi de sătenii din Hlipiceni şi din Leorda. Pompierii reiterează faptul că fumatul în locuri nepermise este o cauză frecventă de incendii, care au dus şi la pierderea de vieţi omeneşti. De aceea, ei reamintesc faptul că fumatul este interzis la o distanţă mai mică de 40 de metri faţă de locurile în care există pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile, explozivi sau vapori inflamabile. Mai mult, este interzis fumatul în locurile în care există materiale solide combustibile sau în culturile de cereale păioase.

Pompierii îi sfătuiesc pe botoşăneni să nu fumeze niciodată în pat, mai ales când sunt obosiţi sau băuţi, iar scrumul şi resturile de ţigări se pun în scrumiere şi nu se aruncă în coşul de gunoi decât atunci când jarul este stins.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
268

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...