În "misiune", alături de pompierii botoșăneni: 800 de botoșăneni au intrat în caravana SMURD "Fii pregatit!" FOTO

 In cele trei zile, au aflat de la pompieri cum să sa prevină sau cum sa intervina în caz de inundaţii, incendii sau cutremur, iar de la paramedici si voluntari SMURD au învăţat tehnici de acordare a primului ajutor în diverse situaţii. 

În "misiune", alături de pompierii botoșăneni: 800 de botoșăneni au intrat în caravana SMURD "Fii pregatit!" FOTO

Exista situatii limita in care cateva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, aproape 800 de botoșaneni au dorit să se pregătească si au participat, in perioada 21 - 23 aprilie, la cursurile organizate in caravana SMURD "Fii pregatit!".

In cele trei zile, centrul de formare mobil a fost prezent sâmbătă, la Darabani, duminică, la Saveni, iar astăzi, in municipiul Botoșani. In cele trei zile, au aflat de la pompieri cum să sa prevină sau cum sa intervina în caz de inundaţii, incendii sau cutremur, iar de la paramedici si voluntari SMURD au învăţat tehnici de acordare a primului ajutor în diverse situaţii.

Totodata, adultii prezenți în Caravana SMURD "Fii pregatit!" au devenit partenerii pompierilor in campania de informare și responsabilizare a adulților "Un cămin sigur pentru copilul tau !", inițiată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga " al Județului Botoșani  pentru prevenirea accidentelor casnice in care sunt implicati copii. 

Toţi au adresat intrebări şi au primit răspunsuri direct de la salvatori. Cele aproape 800 de persoane care au participat la activitățile organizate în Caravana SMURD "Fii pregatit!" au primit prima lor misiune de salvatori, au devenit mesagerii pompierilor in comunitatile de care apartin. Acestora li s-au alăturat reprezentații autorităților publice locale si judetene, printre care și prefectul județului, Dan Constantin Slincu.  

Este al treilea an consecutiv cand Caravana SMURD "Fii pregatit!"  ajunge la Botoșani și, de fiecare data, botosanenii au manifestat interes pentru acest proiect. 

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea cursanţilor.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
50

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
83

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
37

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...