Hoț ghinionist! A încercat să vândă unui jandarm bicicleta abia furată!
BOTOSANI

Hoț ghinionist! A încercat să vândă unui jandarm bicicleta abia furată!

Grăbit să vândă o bicicletă pentru copii, pe care a sustras-o din scara unui bloc de pe strada Aleea Cinema, în dimineața zilei de sâmbătă, 08 aprilie a.c., un tânăr în vârstă de 16 ani i-a făcut o ofertă mai mult decât tentantă unui bărbat care servea liniștit o cafea pe o terasă de pe Bulevardul George Enescu din municipiul Botoșani, în apropierea intersecției cu strada Primăverii.

Ghinionul lui a fost că cel căruia intenționa să-i vândă bicicleta de culoare roz, cu suma de doar 30 de lei, era un jandarm aflat în timpul liber, pe care l-a intrigat comportamentul tânărului și contravaloarea redusă pe care o cerea.

Un echipaj de jandarmi l-a condus pe adolescent la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani pentru lămurirea situației și a anunțat Poliția municipiului Botoșani cu privire la cele constatate.

Coincidența a făcut ca proprietara bicicletei să sune în acest timp la numărul unic de urgență 112, pentru a sesiza dispariția acesteia din scara blocului, a cărei ușă a rămas deschisă, deși era prevăzut cu sistem de inchidere electronic, neglijență de care a profitat făptașul.

Bicicleta a fost restituită proprietarei, iar jandarmii i-au întocmit adolescentului actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, dosarul fiind înaintat în vederea continuării cercetărilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Recomandăm cetățenilor care depozitează diverse bunuri în scara blocului, în special la parter, să le asigure cu încuietori și să urmărească ca ușa de acces să fie închisă,  pentru ca persoanele care nu locuiesc la adresa respectivă să nu poată intra decât cu acordul locatarilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...