Gospodăria unui dorohoian a fost cuprinsă de flăcări (foto)

Gospodăria unui dorohoian a fost cuprinsă de flăcări (foto)

Un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale s-a extins la un depozit de furaje și două anexe din gospodăria unui dorohoian. S-a întâmplat vineri după-amiază.

Solicitați sa intervină, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi au intervenit mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

„Au fost distruse de flăcări bunuri materiale în valoare de cca. 25.000 lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 60.000 lei”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoraului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată, transmite IJSU.

Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.

Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii”, adaugă Dorina Lupu.









 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
22

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
28

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
583

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...