FOTO, VIDEO Incendiu la Mănăstirea "Sf. Mina" din Roșiori!

Au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400 mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri. 

FOTO, VIDEO Incendiu la Mănăstirea "Sf. Mina" din Roșiori!

Pompierii militari suceveni de la subunitățile din Fălticeni, Suceava, Gura Humorului și Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Forăști, Drăgușeni, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei și Baia, au intervenit cu 15 autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la corpul de chilii al Mănăstirii "Sf. Mina", din localitatea Roșiori, comuna Forăști, judetul Suceava.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul și la mansarda construcției, cu o amprentă la sol de aproximativ 1.400 mp, cu pericol de propagare la cele două biserici ale mănăstirii, precum și la alte anexe din gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:00. Au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400 mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri. 

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de preparat hrana (sobă metalică fără acumulare de căldură) lăsat nesupravegheat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cele două biserici, restul corpului de chilii, precum și anexele gospodărești (garaj și atelier de tâmplărie)", a precizat Slt. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
27

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
67

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
223

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...