Focuri de armă la frontieră: 100.000 de țigarete confiscate! FOTO, VIDEO

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 100.000 de ţigarete de contrabandă în valoare de peste 47.500 de lei.

Focuri de armă la frontieră: 100.000 de țigarete confiscate! FOTO, VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au organizat o acţiune specifică pe linia contrabandei cu ţigări.

În timpul misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care se îndreptau dinspre frontieră spre localitate, transportând mai multe colete voluminoase.

Întrucât cetăţenii nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au abandonat coletele într-un lan cu grâu, iar la scurt timp au fost informate autoritățile de frontieră ale R. Moldova despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 99.800 de ţigarete (4990 pachete), în valoare de 47.560 de lei, care a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
82

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
86

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
91

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...