Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

La aproape trei săptămâni de la explozia care a distrus câteva apartamente din blocul Primăverii 18 şi le-a afectat pe celelalte, jandarmii se retrag din dispozitivul de supraveghere.

Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Aflaţi în serviciul de supraveghere a blocului 24 de ore din 24, din seara de 15 septembrie, jandarmii botoşăneni încheie misiunea în strada Primăverii, miercuri strângând gardurile de protecţie.

"În ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-a stabilit ca Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani şi Poliţia Locală Botoşani să asigure paza imobilului afectat de explozie din strada Primăverii, până la data de 3 octombrie inclusiv. Proprietarii apartamentelor au fost înştiinţaţi de către preşedintele asociaţiei de proprietari să ia măsuri de transportare a bunurilor de valoare din apartamente şi de protecţie fizică a uşilor de intrare în acestea", spune Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Potrivit oficialului, în itinerariul de patrulare al echipajelor de jandarmi va fi inclusă şi locaţia respectivă, situaţia urmând a fi monitorizată periodic din punct de vedere al măsurilor de ordine publică specifice, impuse de situaţie.

Deocamdată la bloc rămân poliţiştii locali. Directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu, a spus că miercuri urma să aibă o discuţie cu primarul Cătălin Flutur.

"Vom lua o decizie în urma acestei decizii şi îi vom anunţa pe proprietari. Şi noi ar fi trebuit să ne retragem de astăzi, dar să vedem ce se va întâmpla în continuare", spune Ioan Onuţu.

Rolul jandarmilor şi poliţiştilor locali a fost de supraveghere a blocului în care proprietarii nu mai au voie să stea până la efectuarea lucrărilor de consolidare, în condiţiile în care în apartamentele asigurate destul de sumar se găsea agoniseala de-o viaţă a proprietarilor, atât cât mai rămăsese nedistrusă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru ca vine gerul polar, ornitologii recomanda sa hranim pasarile cu slanina

astăzi, 15:12
345

Dupa ce meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea drastic si vine viscolul, ornitologii fac un apel catre iubitorii de pasari. "Puneti si slanina cruda la indemana pasarilor, nu do...

Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

astăzi, 14:10
331

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile d...

Prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mobilizare pentru gestionarea efectelor codului portocaliu de ger!

astăzi, 13:03
1307

Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de frig, lansată de Administraţia Naţională de Meteorologie, a determinat astăzi convocarea, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţ...