Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

La aproape trei săptămâni de la explozia care a distrus câteva apartamente din blocul Primăverii 18 şi le-a afectat pe celelalte, jandarmii se retrag din dispozitivul de supraveghere.

Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Aflaţi în serviciul de supraveghere a blocului 24 de ore din 24, din seara de 15 septembrie, jandarmii botoşăneni încheie misiunea în strada Primăverii, miercuri strângând gardurile de protecţie.

"În ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-a stabilit ca Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani şi Poliţia Locală Botoşani să asigure paza imobilului afectat de explozie din strada Primăverii, până la data de 3 octombrie inclusiv. Proprietarii apartamentelor au fost înştiinţaţi de către preşedintele asociaţiei de proprietari să ia măsuri de transportare a bunurilor de valoare din apartamente şi de protecţie fizică a uşilor de intrare în acestea", spune Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Potrivit oficialului, în itinerariul de patrulare al echipajelor de jandarmi va fi inclusă şi locaţia respectivă, situaţia urmând a fi monitorizată periodic din punct de vedere al măsurilor de ordine publică specifice, impuse de situaţie.

Deocamdată la bloc rămân poliţiştii locali. Directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu, a spus că miercuri urma să aibă o discuţie cu primarul Cătălin Flutur.

"Vom lua o decizie în urma acestei decizii şi îi vom anunţa pe proprietari. Şi noi ar fi trebuit să ne retragem de astăzi, dar să vedem ce se va întâmpla în continuare", spune Ioan Onuţu.

Rolul jandarmilor şi poliţiştilor locali a fost de supraveghere a blocului în care proprietarii nu mai au voie să stea până la efectuarea lucrărilor de consolidare, în condiţiile în care în apartamentele asigurate destul de sumar se găsea agoniseala de-o viaţă a proprietarilor, atât cât mai rămăsese nedistrusă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, după înfrângerea cu Astra: Am văzut un film cu un cuprins bun, dar cu introducerea şi finalul ca un thriller

Vineri, 15 Decembrie 2017
305

În acelaşi timp tehnicianul a rămas optimist spunând că echipa este la mâna ei în ceea ce priveşte accederea în play-off. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze c...

Edi Iordănescu: Era frustrant dacă nu reuşeam să câştigăm acest joc

Vineri, 15 Decembrie 2017
48

Totuşi acesta şi-a taxat jucătorii pentru greşelile făcute în timpul meciului, cele mai grave fiind eliminarea lui Abang şi lovitura de la 11 metri dată de central în urma unei eror...

Botoșani: Bătaie în trafic între doi şoferi care şi-au abandonat maşinile!- VIDEO

Vineri, 15 Decembrie 2017
5194

Bătaia a avul loc pe strada Primăverii, în apropierea intersecţiei cu strada Sucevei, când şoferii a două maşini VW şi-au abandonat autovehiculele şi s-au luat la bătaie în ...