Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

La aproape trei săptămâni de la explozia care a distrus câteva apartamente din blocul Primăverii 18 şi le-a afectat pe celelalte, jandarmii se retrag din dispozitivul de supraveghere.

Final de misiune pentru jandarmii botoşăneni la blocul explodat

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Aflaţi în serviciul de supraveghere a blocului 24 de ore din 24, din seara de 15 septembrie, jandarmii botoşăneni încheie misiunea în strada Primăverii, miercuri strângând gardurile de protecţie.

"În ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-a stabilit ca Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani şi Poliţia Locală Botoşani să asigure paza imobilului afectat de explozie din strada Primăverii, până la data de 3 octombrie inclusiv. Proprietarii apartamentelor au fost înştiinţaţi de către preşedintele asociaţiei de proprietari să ia măsuri de transportare a bunurilor de valoare din apartamente şi de protecţie fizică a uşilor de intrare în acestea", spune Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Potrivit oficialului, în itinerariul de patrulare al echipajelor de jandarmi va fi inclusă şi locaţia respectivă, situaţia urmând a fi monitorizată periodic din punct de vedere al măsurilor de ordine publică specifice, impuse de situaţie.

Deocamdată la bloc rămân poliţiştii locali. Directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu, a spus că miercuri urma să aibă o discuţie cu primarul Cătălin Flutur.

"Vom lua o decizie în urma acestei decizii şi îi vom anunţa pe proprietari. Şi noi ar fi trebuit să ne retragem de astăzi, dar să vedem ce se va întâmpla în continuare", spune Ioan Onuţu.

Rolul jandarmilor şi poliţiştilor locali a fost de supraveghere a blocului în care proprietarii nu mai au voie să stea până la efectuarea lucrărilor de consolidare, în condiţiile în care în apartamentele asigurate destul de sumar se găsea agoniseala de-o viaţă a proprietarilor, atât cât mai rămăsese nedistrusă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

astăzi, 07:44
603

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, în...

Şef nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

astăzi, 07:25
1023

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani are, de săptămâna aceasta, un nou prim.procuror. Numirea unui nou şef la Parchet vine după suspendarea Ralucăi Stăncescu, trimisă de cur&...

Sâmbătă vor fi decernate premiile Societății Culturale "Steaua Nordului", Botoșani 2017

Luni, 16 Octombrie 2017
226

Sâmbătă, 21 octombrie a.c., orele 11,00 - cu susținerea financiară a Consiliului Local al municipiului Botoșani (proiect cu finanțare nerambursabilă) și cea logistică a Consiliului Jude...