Tragedie la Costești! O femeie a murit, iar o adolescentă a fost rănită, după ce un autoturism a intrat în ele! FOTO
ACCIDENT!

O femeie și-a pierdut viața, luni la amiază, după ce a fost lovită de un autoturism pe drumul comunal din localitatea Costești, comuna Răchiți.

Tragedie la Costești! O femeie a murit, iar o adolescentă a fost rănită, după ce un autoturism a intrat în ele! FOTO

Femeia, în vârstă de 75 de ani, circula în apropiere de axul drumului, întrucât pe margine era gheață. Aceasta era însoțită de o cunoștință, care era însă mai în față.

Într-o zonă unde este o ușoară curbă la stânga, femeia de 75 de ani a fost izbită violent de un autoturism VW Passat, înmatriculat în Anglia, cu volan pe dreapta. De asemenea, o adolescentă de 15 ani, care circula pe marginea drumului, a fost acroșată de VW.

Impactul a fost atât de puternic, încât femeia de 75 de ani, Elena M., a fost aruncată într-un șanț de unde nu s-a mai ridicat. Şi adolescenta a căzut în şanţ, ea fiind lovită după ce VW a luat-o pe capotă pe cealaltă victimă. Imediat după impact, șoferul nu a mai putut controla mașina și s-a oprit într-un gard, la câțiva metri de locul unde a accidentat-o pe femeie. 

Echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns în scurt timp la locului accidentului, fiind începute manevrele de resuscitare. Femeia a fost resuscitată chiar în șanțul în care a fost aruncată, sub ochii localnicilor îngroziți de cele petrecute. 

Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic, rănile suferite în urma impactului fiindu-i fatale.

"A zis că merge tot pe uscat, dar ea mergea mai greu ca mine și eu am mers puțin mai repede că cumpăr ceva de la magazin. Mergea mai pe mijlocul șoselei. E drept că și eu am mers mai pe mijloc. Am auzit o bubuitură și atunci am văzut-o aruncată în șanț", a povestit femeia care o însoțea. 

Șocat de cele întâmplate, șoferul, Laurenţiu R., în vârstă de 20 de ani, din Costeşti, nu își putea reveni din plâns, repetând că nu avea viteză. La fața locului a ajuns și soțul victimei, care s-a prăbușit în genunchi când a văzut-o zăcând fără suflare. 

Câțiva martori au povestit că șoferul de pe VW ar fi depășit o mașină când a lovit-o pe femeie. Ancheta polițiștilor va stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment, la fața locului fiind făcute măsurători.

"Conducătorul unui autoturism VW Passat, în timp ce se deplasa pe raza localității Costești, nu adaptează viteza la un carosabil acoperit cu gheață, intră în derapaj și lovește două persoane de sex feminin care se aflau pe partea dreaptă a drumului, în afara părții carosabile. În urma accidentului a survenit decesul unei persoane, iar cea de-a doua a fost transportată la Secția de Pediatrie pentru investigații medicale", a declarat ag. șef Gabriel Botezatu, din cadrul Poliției Rutiere Botoșani.

Din spusele localnicilor, şoferul îşi cumpărase maşina în urmă cu câteva zile, fiind plecat la muncă în străinătate pentru a face rost de bani. 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
12

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
151

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
47

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...