Femeie însărcinată, aproape de comă alcoolică!

Femeia în vârstă de 36 de ani era însărcinată în 10 săptămâni, însă asta nu a oprit-o să bea peste măsură. 

Femeie însărcinată, aproape de comă alcoolică!

Oamenii care au mers pentru diverse probleme la Primăria Lunca au tras o spaimă teribilă atunci când au văzut cum o femeie se prăbușește la pământ. Tânăra în vârstă de 36 de ani era însărcinată în 10 săptămâni, însă asta nu a oprit-o să consume băutură peste măsură. 

A fost anunțat medicul de familie care i-a acordat îngrijirile medicale de urgență, în același timp fiind solicitată o ambulanță, cadrele medicale constatând cu stupoare că pacienta era aproape în comă alcoolică. La Maternitate a fost consultată, după care - din cauza stării avansate de ebrietate a pacientei - medicii au direcționat-o către Secția de Psihiatrie. 

Unul dintre cele mai grave efecte, aparute ca urmare a consumului de alcool in perioada sarcinii, este Sindromul Alcoolismului Fetal (SAF). Acesta se poate manifesta la randul sau sub diferite forme la fat, cele mai intalnite fiind cresterea intarziata, trasaturile anormale la nivelul fetei, disfunctii ale organelor, memorie deficitara sau probleme de comportament. Ce este insa si mai grav, este ca toate aceste probleme se pot intensifica pe parcursul vietii. De asemenea, consumul de alcool de catre mama, in timpul sarcinii, poate duce si la aparitia retardului mintal la copil.

 

Spune-ne opinia ta