EXPLOZIE puternică în Primăverii. Cinci victime, 21 de oameni evacuați, blocul este fisurat! FOTO- VIDEO

O explozie puternică a avut loc vineri la prânz într-un bloc situat pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani. Cinci persoane au ajuns la spital pentru investigaţii medicale şi tratament, printre acestea aflându-se şi un copil. Autorităţile au evacuat restul proprietarilor, urmând ca imobilul să fie păzit de jandarmi şi de poliţiştii locali.

EXPLOZIE puternică în Primăverii. Cinci victime, 21 de oameni evacuați, blocul este fisurat! FOTO- VIDEO

Explozia a avut loc într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc de pe strada Primăverii, vizavi de poșta veche. Suflul exploziei a crăpat efectiv structura de beton a blocului, a dislocat balconul de beton şi cornier şi au fost sparte până şi geamurile fostei poște de peste drum.

Imaginile sunt dezolante, perdelele de la apartamentele afectate atârnând peste geamuri, una dintre ele ajungâng pe cablurile de telefonie şi internet. Jardinierele agăţate la balcoane şi la geamuri au căzut, pe trotuare fiind împrăştiat pământ şi resturi de flori. De altfel, întreaga stradă este plină de ciorburi de sticlă rezultate din spargerea gemurilor.

Cinci persoane au fost rănite în urma exploziei, printre care și un copil de 11 ani, peste care a căzut un dulap, fracturându-i piciorul. Ulterior, la Unitatea de Primire a Urgenţelor s-a prezentat un tânăr care acuza dureri la nivelul unei mâini. Potrivit acestuia, în momentul exploziei el se afla în zonă şi ar fi fost lovit de o piatră.

În starea cea mai gravă se află însă un bărbat de 71 de ani, proprietarul apartamentulului în care a avut loc explozia. Medicul Cristian Simionescu de la Serviciul de Ambulanţă spune că acesta prezintă arsuri de gradul III- IV pe 50- 60% din suprafaţa corpului.

În urma investigaţiilor, medicii au stabilit că bărbatului i-au fost afectate şi căile respiratorii. "Ceilalți trei adulți și copilul sunt stabili hemodinamic, rămânând în continuare sub supravegherea cadrelor medicale", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani, spune că echipele specializate ale ISU încearcă să stabilească motivele care au condus la producerea acestei explozii. "21 de persoane au fost evacuate din bloc, una dintre ele pe braţe de către pompieri din cauza faptului că era nedeplasabilă", spune oficiailul IJSU.

În ce priveşte starea imobilului, este greu de crezut că autoritățile din domeniu vor mai permite ca imobilul afectat de explozie să mai fie locuit, dat fiind că și structura de rezistență a a blocului a fost grav afectată.

Primăria Botoșani cauta soluții pentru cazarea persoanelor care locuiau în bloc, viceprimarul Cosmin Andrei spunând că municipalitatea are la dispozitie două locuinte de serviciu în centrul Vechi, dar că se caută și alte spații de locuit până când autoritățile vor decide că proprietarii se vor întoarce în apartamente.

Proprietarii din apartamente spun că de două zile se simțea miros de mercaptan. Se pare că, la momentul exploziei, se efectuau lucrări la rețeaua de gaz într-un apartament situat la etajul I.

La locul exploziei au fost prezenţi prefectul Dan Şlincu, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Mihai Planton, precum şi şefii instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, printre care Jandarmerie, ISU, Poliţia Judeţeană şi Poliţia Municipiului, reprezentanţii Delgaz Grid. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cea mai lunga eclipsa totala de Luna a secolului are loc in aceasta saptamana

astăzi, 13:03
13

Cea mai lunga eclipsa totala de Luna a secolului va avea loc in noaptea de vineri spre sambata si va fi vizibila si din Romania, daca va fi senin, informeaza Observatorul Astronomic "Amiral Vasil...

Costel Enache, fair-play după egalul de la Cluj: "Puteam câştiga, dar ar fi fost nedrept"

astăzi, 12:21
67

FC Botoşani a început cum nu se poate mai bine noua ediţie a Ligii 1, reuşind să obţină o remiză pe terenul campioanei CFR Cluj. Antrenorul moldovenilor, Costel Enache, a recunoscut ...

Renault Clio cu "identitate" falsă, descoperit la Stânca!

astăzi, 12:08
73

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care transporta pe platformă un autoturism marca Renault Clio, pen...