Expertiza tehnică a blocului de pe Primăverii în care a avut loc explozia de vineri, în aşteptare

Aşteptat cu sufletul la gură de toţi proprietarii din blocul în care a avut loc explozia de vineri, expertul tehnic autorizat, care va elabora expertiza asupra capacităţii de locuire a imobilului, va sosi în această săptămână la Botoşani.

Expertiza tehnică a blocului de pe Primăverii în care a avut loc explozia de vineri, în aşteptare

Deşi proprietarii din blocul din Primăverii 18, acolo unde o explozie a distrus cinci apartamente, afectându-le pe celalte într-un grad mai mare sau mai mic, şi-au exprimat indignarea că la aproape 72 de ore de la momentul deflagraţiei nu s-a efectuat o expertiză a blocului, adică în weekend, vor mai avea de aşteptat încă pe atât.

Expertul pe care municipalitatea şi asociaţia de proprietari căreia îi aparţine blocul va veni miercuri pentru a analiza structura de rezistenţă a imobilului şi pentru a elabora documentaţia în baza căreia proprietarii se vor mai întoarce sau nu în casele lor.

Viceprimarul Cosmin Andrei spune că asociaţia de proprietari a luat legătura cu expertul tehnic autorizat şi că acesta şi-a anunţat sosirea la Botoşani miercuri.

"Din câte am înţeles, costurile vor fi suportate de către asociaţie, ori din fondul de rulment ori se va găsi o altă variantă, însă domnul expert nu vine la câştig ci pur şi simplu vrea să ajute astfel încât situaţia să se deblocheze", spune Cosmin Andrei.

Expertiza tehnică nu putea fi făcută de specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că o asemenea problematică le-ar depăşi competenţele iar prerogativele instituţiei nici nu prevăd o asemenea analită. Tocmai de aceea, vineri, după explozie, ei s-au limitat în a prezenta un proces verbal prin care s-au constatat ce anume s-a întâmplat în bloc şi s-a făcut o verificare sumară, dispunând o expertiză asumată de un expert tehnic atestat care să exprime posibilitatea de utilizare pe termen lung a imobilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
47

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
230

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
178

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...